PKK'nın "alçak" talimatları itirafçı ifadesinde

PKK'nın "alçak" talimatları itirafçı ifadesinde
Adana'da çeşitli kurumlara saldırı hazırlığı yaparken yakalanan 6 PKK'lı hakkında 41 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da havalimanı, kaymakamlık, adliye  binası ve bazı polis merkezlerine eş zamanlı bombalı saldırı düzenlemeye  hazırlanırken yakalanan terörist İhsan Oral'ın da aralarında bulunduğu 6 PKK'lı  hakkında 41 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istenen iddianame  mahkemece kabul edildi. 
 
Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi  ekiplerinin 23 Eylül 2016'da Ova Mahallesi'nde bulunan bir iş yerine yaptıkları  operasyonun ardından yakalanıp tutuklanan ve Kobani'den Adana'ya bombalı eylemler  yapmak için geldiği iddia edilen İhsan Oral (20) ile ona keşif ve eylemlerinde  yardımcı olduğu belirlenen Mahmut Bağrıyanık (33), eşi Remziye Bağrıyanık (32),  Abdullah Bayna (38), kardeşi Ali Bayna (22) ve akrabaları Ömer Bayna (32) ile  ilgili soruşturma tamamlandı.
 
Cumhuriyet savcısı, şüpheliler hakkında, "Devletin birliğini ve ülke  bütünlüğünü bozma", "Silahlı terör örgütüne üye olma", Sayı ve nitelik bakımından  vahim olan silah veya mermilerin satın alınması taşınması, bulundurulması",  "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçlarından  iddianame hazırladı.
 
Savcı, İhsan Oral ile Mahmut Bağrıyanık'ın ağırlaştırılmış müebbet ve  26'şar yıl, diğer sanıkların ise 41'er yıl hapisle cezalandırılmalarını talep  etti.
 
Adana 2.Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 25 sayfalık iddianame,  mahkeme heyetince yapılan incelemeden sonra kabul edildi.
 
Nevruz kutlamalarından etkilenip örgüte katılmış
 
İddianamede, bombalı eylemleri yapmak için Kobani'de eğitim aldıktan  sonra Adana'ya gelen üniversite öğrencisi PKK'lı İhsan Oral'ın pişmanlık  yasasından faydalanmak için itirafçı olduğu belirtildi.
 
Oral'ın örgüte nasıl katıldığı, gördüğü eğitimler, Adana'da nereleri  bombalamak için planlar yaptığı yönündeki anlatımlarına yer verilen iddianamede,  Oral'ın 2014-2015'te Doğubayazıt'ta lise son sınıfta okuduğu sırada nevruz  kutlamalarında terör örgütü PKK/KCK'ya katılımlardan etkilendiği ifade edildi.
 
İfadesinde, nevruz etkinliğine 128 PKK'lının katıldığını duyduğunu,  bunların videolarını seyrettiğini ve bundan da etkilendiğini anlatan Oral, "Bunun  üzerine ben de çevremdeki şahısların PKK'ya katılmasından etkilenerek  dağdaki  yaşamı merak ettiğimden PKK'ya katılma isteğim oluştu. Bir yandan da üniversite  hayatını da merak ediyordum. Diyarbakır'ı görmeyi çok istiyordum. Üniversiteye  iyi hazırlanarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Sınıf  Öğretmenliğini kazandım burada yaklaşık 2-3 ay üniversite hayatı yaşadıktan sonra  PKK'ya katıldım." dedi.
 
Oral, üniversite eğitimi için Diyarbakır'da olduğu sırada yurttaki oda  arkadaşına PKK'ya insanların nasıl katıldığını sorduğunu, onun da kendisine DBP  ve HDP binalarını tarif ederek buraların terör örgütüne eleman gönderdiğini  anlattığını ileri sürdü.
 
DBP il binasının yerini öğrenerek partiye gittiğini aktaran Oral,  "Oradaki şahıs isteğimi öğrenince 'sen ajan mısın kardeşim git işine' diyerek  beni gönderdi. Ben kırsala gitme amacımdan vazgeçmediğim için haftada bir kez  partiye gittim. Şahıs ikna oldu." ifadesini kullandı.
 
"Sadece sporda yüzümüzü açıyorduk"
 
Oral, PKK'ya katılım süreci ve aldığı eğitimler hakkında bilgiler  vererek "1,5 ay ideolojik-siyasi eğitim aldım. Kaldığım süre zarfı boyunca  birlikte geldiğim Cizreli örgüt mensubundan başka kimseyi görmedim. Çünkü okuldu  eğitim gören herkes bir odada tek başına kalıyordu, diğer eğitim gören şahıslarla  görüşmemiz ve konuşmamız yasaktı. Sadece sporda yüzümüzü açıyorduk. Bu nedenle  kimse kimseyi tanımıyordu." ifadesini kullandı.
 
Geçen yılın Şubat ayında ise Suriye'nin kuzeyindeki Derik bölgesine  gönderildiğini belirten terörist, burada kalaşnikof eğitimi aldığını, nevruzdan  sonra Kobani'ye giderek, bir evde 3 hafta tek başına kaldığını, kendisinden  sadece kitap okumasının istendiğini, PKK'nın askerlere yönelik silahlı  eylemleriyle ilgili DVD'ler izlediğini söyledi.
 
Oral, 3 haftalık eğitimden sonra Baran kod isimli örgüt elemanının  kendisini sabotaj eğitimi için Kobani Halep yolu üzerinde bir okula götürdüğünü  bildirerek, şöyle devam etti:
 
"Sinan ve Bahoz kod adlı örgüt mensupları tarafından  yaklaşık bir ay  TNT, C4, saat devresi, zaman ayarlayıcı, mayınlar ve sabotaj üzerine eğitimler  verildi. Almış olduğum eğitimler sonrası Baran kod adlı örgüt mensubu bana 'sen  özel eğitimler aldın, özel eğitim aldığın için tuzaklama yapman yasak,  metropollerde sabotaj eylemleri gerçekleştireceksin' dedi.  Almış olduğum  eğitimle yaptığım patlayıcıları civarda bulunan boş köylerde araçlar üzerinde  denedim. Ben bu eğitimde başarılıydım ve beğeni kazanıyordum. Sabotaj eğitiminden  sonra Baran isimli örgüt mensubu bana Adana'da görevlendirildiğimi söyledi."
 
"Adana'da bombalı eylem yapmak için görevlendirildim"
 
Akif kod isimli örgüt mensubunun kendisine yaklaşık 2 hafta keşif ve  istihbarat eğitimi verdiğini anlatan Oral, "Eğer yakalanır veya deşifre olursam  sakin olmam gerektiği, öğrenci olduğum, örgüt adına herhangi bir faaliyet  yürütmediğim, örgüt hakkında bilgim olmadığı yönünde bir hikaye uydurmam  gerektiğini söyledi." dedi.
 
Oral, daha sonra Adana'da bombalı eylem yapmak için  görevlendirildiğini, kendine ev kiralaması ve giysi alması için 6 bin lira para  verildiğini aktararak  Suriyeli kaçakçıların yardımıyla Cizre-Nusaybin ana  yoluna, oradan da örgüt mensuplarının yardımıyla tırla Adana'ya geldiğini  anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.