Erdoğan'dan Hollanda talimatı

Erdoğan'dan Hollanda talimatı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rotterdam Belediyesi ile İstanbul Büyük Şehir Belediyesi arasındaki kardeşlik protokolünün tek taraflı iptal edilmesi talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada Hollanda'nın faşist uygulamalarına çok sert tepki gösterdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2005 yılından beri devam eden Rotterdam Belediyesi ile İstanbul Büyük Şehir Belediyesi arasındaki kardeşlik protokolünün tek taraflı iptal edileceğini açıklayarak, "Rotterdam ile İstanbul kardeş şehirlermiş. Dün başbakanımızla konuştum, büyükşehir belediyemize talimatı verdik, dedik hemen kardeş şehir anlaşması tek taraflı iptal edilsin.  Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Afyon 14 yıllık mücadelemizde hep yanımızda oldu, hep bizi destekledi. Partimizi kurduğumuzda Afyon'dan yola çıktık. Şimdi yeni zaferlere hazırlanıyoruz. 15 Temmuz gecesi yanımızda dimdik durdunuz, sizlere şükranlarımı sunuyorum. Afyon kadınıyla erkeğiyle dimdik ayakta durdu. Biz bugüne kadar beşer planında hiç bir gücün önünde eğilmedik, biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz.

BİZ BUNLARIN CİBİLİYETİNİ BİLİRİZ

Bugün büyük Türkiye için, Güçlü Türkiye için verdiğimiz mücadelede pek çok bedel ödedik, ödüyoruz. Terör örgütleri ile mücadelemizde, sınır ötesi operasyonlarımızda bedel ödüyoruz. Avrupa'da vatandaşlarımıza atlarıyla, itleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Bugün Hollanda'da seçim var. Atlar ve itlerin sahiplerinin sonu belli olacak. Bunlar Bosna Hersek'te 8 bini aşkın Bosnalı Müslüman'ı katledenlerdir. Biz bunların cibiliyetini biliriz. Bunlar ne yazık ki hala medeni olamadılar.

PKK'LILARI KABUL EDİYORSUNUZ DA TÜRK BAKANA NEDEN KAPILARI KAPATIYORSUNUZ?

Türkiye'nin bir kadın bakanı kendi konsolosluğuna gidiyor. Bunun için biz izne gerek yok. Hayır kampanyası için Avrupa'ya gelen PKK terör örgütünün temsilcilerine ve onların yandaşlarına ve onlarla beraber eden Barolar birliği başkanına izin veriyorsunuz da Türkiye'nin bakanına neden kapıları kapatıyor.

HEMEN İPTAL EDİLSİN

Bu arada Rotterdam ile İstanbul kardeş şehirlermiş. Dün başbakanımızla konuştum, Büyükşehir belediyemize talimatı verdik, dedik hemen kardeş şehir anlaşması tek taraflı iptal edilsin.  Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil.


BİR TARAFTAN DA MUTLUYUM...

Avrupa'da şahsıma yönelik karalama kampanyası var. Bir yanda da mutluyum. Gazeteler başlıklarını Türkçe atıyor. "Diktatör Erdoğan'a hayır". Bunun şahsımla alakası yok ki. Bu sistem değişikliği, Erdoğan'la ne alakası var. Bir sistem değişikliği yapılacak, yarın bu ülkede kim öle kim kala? Bunların demokrasi anlayışı bu. Tüm dergilerinin kapaklarında bu konu var. Gece gündüz bu konu tartışılıyor. Hilal ve yıldız arasına beni karikatürize etmişler, altında da Türkiye'den bazı gazeteler, bölücü terör örgütünün yayın organları, solu destekleyenler, FETÖ'nün yayın organı altında. 
SEN UTANMIYOR MUSUN, 2 SAATTE OHAL İLAN EDİYORSUN

Hayır diyen herkese tüm kapılar sonuna kadar açık. Düşünün kendi konsolosluk binasında yapılan toplantıya katılacak bakan için Olağanüstü Hal ilan ediyorlar.
Bize diyorlar ki 'Bu olağanüstü hal ne kadar sürecek?' Size ne ya, sen utanmıyor musun 2 saatlik olağanüstü hal ilan etmeye. Polislere vur emri dahi vermişler. Bunun için polise vur emri verilir mi? Biz onlara yıllardır terörist listesi veriyoruz. Bunların tamamına yakını PKK, bir miktarı da DEAŞ, bir kısmı da DEAŞ.. Hiçbir şey yapmadılar. Tam aksine faaliyetlerine izin veriyorlar. Üstüne bakanımıza karşı böylesine bir tavır içine giriyorlar.

BUNLARIN ASIL KARIN AĞRISI...

Bunların asıl karın ağrılarını biliyoruz. Hasta adam dedikleri Osmanlı'nın onlara nasıl kök söktürdüğünü biliyorlar. Topraklarını böldükleri sandıkları bir milletin nasıl şahlandığını çok iyi biliyorlar. Yıllardır ezdiklerini sandıkları bir milletin son 14 yılda gösterdiği atılımla nasıl bir dirilişle ortaya çıktığını biliyorlar. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması onları korkutuyor. Ülkemizde bazıları hala meseleyi kavramamış olabilir. Türkiye'nin 16 Nisan'dan sonra 15 Temmuz'daki hedeflerine ebediyen veda edeceklerinin farkındalar.

AVRUPA KENDİ İÇİNDE BOĞULUYOR 

Türkiye'ye vize serbestisi sağlamamaları, kapıları kapatmaları Avrupa'nın kendi ayıbıdır. dikkat ediniz biz tüm bunlara rağmen dostluğumuzu koruduk. Buna rağmen bir süredir bize alenen saldırmaya başladılar. Kardeşlerim Avrupa kendi içinde boğuluyor. İslam korkusu, Türk korkusu aldı başını gidiyor. Kendilerinden olmayan her şeyden korkuyorlar. Geçmişte bunlar Yahudiler'e, Roman'lara, Boşnak'lara böyle yapmadılar mı? Sadece 2. Dünya Savaşı'nda 50 milyon insan öldü. Şimdi özellikle ülkemize karşı olan tutumlarıyla AB'nin de içini boşalttılar. İngiltere Brexit ile ayrılma kararını verdi. Bundan sonra AB'nin kimseye demokrasi, adalet dersi vermeye hakkı kalmamıştır.

ANAMUHALEFET LİDERİNE NE OLUYOR?

Türkiye 14 yılda 3 kat büyüyerek yeni ufuklara kanat açmaya hazır hale gelmiştir. Şu örnek bile başlı başına değişim için yeterlidir. Anayasa değişikliği getirdiğimiz yönetim modeli daha önce yapılsaydı Türkiye 2 kat daha fazla büyümüş olacaktı. Tabii ki çıldırıyorlar. Ana muhalefet liderine ne oluyor? Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyorlar.

DAHA NELER! KUYRUKLU YALAN!

Halbuki anayasa değişikliği topu topu 18 madde. Kılıçdaroğlu bu 18 maddeyi okuma zahmetine bile katlanmamış.Meclisin lağvedilmesinden, istersem yüzlerce kişiyi yardımcım olarak atayabileceğime, benim seçileceğimi kim garanti ediyor? Ülkeyi bir gece birilerine teslim edeceğime kadar neler demiyor neler! Zaferin müseccel şahitleri, biz bu zatın yalancılığını biliriz ama bu sefer söyledikleri kuyruklu yalan!

YALAN SÖYLEME! DÜRÜST OL DÜRÜST

Ankara'dakilerin çocukları Meclis'e dolacak diyor. Dürüs ol dürüst. Bunlar askerlikten kurtulacaklar diyor. Parlamentoda görevli olmak, oradaki görev kutsiyeti itibarıyla askerlik görevinden daha mı düşük? Şu anda parlamentoda 25-30 yaş arasında 4 tane milletvekili var. Bunu 18 asgariye indirdiğimizde 18-25 arasında gençler gelip girecek. Sadece erkekler mi? Benim hanım kardeşlerim de girecek. Kimse milletvekili olduktan 2 sene sonra milletvekili olacak diye bir şey yok. Herkes nasıl emekli olursa öyle olacak.

DİK DURACAKSIN, OMURGALI OLACAKSIN

Diyor ki Başkan seçilecek bütün akrabasını başkan yardımcısı yapacak! İnanıyor musunuz? Bu nasıl bir anlayıştır. Muhtarlarla toplantı yapıyor ve benim için diyor ki BM'de muhtarlara hitap eder gibi konuştu. Bunun üzerine bir muhtar kendisine siz bu sözle bizi aşağılamadınız mı diyor? O da aşağılamak ne haddimize diyor! Ama diyor her yerin ayrı bir dili var diyor! Ben de diyorum ki biz burada ne konuşuyorsak BM'de de aynı şeyi konuşuruz. Dik duracaksın, omurgalı olacaksın. Siyasetin dili tektir. Her yerde ayrı konuşursan size bukelemun derler. Sen BM'nin adresini bilmezsin. Orada seçilmişler de var atanmışlar da. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.