BM'den bir ilk! İsrail'e karşı Filistin savunuldu

BM'den bir ilk! İsrail'e karşı Filistin savunuldu
Birleşmiş Milletler'in (BM) Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu yayınladığı bir raporda İsrail'i, Filistinlilere karşı 'ırk ayrımcılığı' yapmakla suçladı.

BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, komisyon tarafından hazırlanan 'İsrail'in Filistin halkına karşı uygulamaları ve ırk ayrımcılığı sorunu' konulu araştırma raporu hakkında bilgi verdi.

BM'NİN İSRAİL'E KARŞI BU YÖNDEKİ İLK RAPORU

İsrail'in, Filistin halkının tamamına karşı sistematik 'ırk ayrımcılığı' uyguladığını söyleyen Halef, araştırma raporunun 'açık ve net şekilde İsrail'in ırkçı bir devlet olduğunun belirtildiği' ilk rapor olduğuna dikkat çekti.

Halef, "İsrail, uzun yıllardır uluslararası hukuku çiğnemektedir. Uluslararası toplumun bu duruma göz yummasından güç alan İsrail, geçen onlarca yıl boyunca Filistin halkına karşı bir devlet politikası olarak 'ırk ayrımcılığı'nı uygulamaya devam etmiştir" dedi.

''İSRAİL'E BASKI UYGULANSIN''

Komisyonun yaptığı araştırmalar sonucu, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaları durdurmak için uygulanan iki devletli çözümün başarılı olmadığını aktaran Halef, hükümetlerden ve sivil toplum örgütlerinden, ırkçı politikalar uygulayan İsrail'e, bu politikalara son vermesi için baskı uygulamalarını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum