Referanduma 29 gün kala son anket! Fark yüzde 10

Referanduma 29 gün kala son anket! Fark yüzde 10
Politic’s araştırma firmasının son paylaştığı ankete göre kararsızlar dağıtılmadan seçmenin yüzde 46.25’i "evet", yüzde 36.85’i "hayır" diyor.

Politic’s araştırma şirketi yaptığı son anketi paylaştı. Ankete göre kararsızlar dağıtılmadan seçmenin yüzde 46.25’i "evet", yüzde 36.85’i "hayır" diyor. Yüzde 16.90 ise kararsız.

HOLLANDA VE ALMANYA KRİZİ

Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güven, Hollanda ve Almanya'da Türklere karşı faşist ve ırkçı yaklaşımın evet oylarına katkı yaptığını söyledi.

KARARSIZLAR YÜZDE 16.9
 
16 Nisan referandumu öncesi Politic’s araştırma şirketi son anketini paylaştı. 6-13 Mart tarihleri arasında Türkiye’nin 12 ilinde 2 bin 753 seçmen üzerinden yapılan ankete göre, evet oyları önde gidiyor. Bilgisayar destekli telefon ve yüz yüze görüşmeler sonucunda yapılan anketle alakalı bilgiler veren Politic’s Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güven, “Başkanlık sistemi öncesi yaptığımız ankette kararsızlar dağılmadan yüzde 46.25 evet, yüzde 36.85 hayır sonucu aldık. Yüzde 16.90 kararsız seçmen ise referandumda kritik rol oynayacak” dedi.

YÜZDE 50'Yİ AŞACAK  

Seçimin neticesini belirleyecek kararsız seçmenlerin ekserisinin AK Parti ve MHP’li olduğunu anlatan Güven, “Bu seçmen Hollanda ve Almanya’daki krizden etkilenebilir. Tabloda 46.25 ile evet oylarının kritik eşiği açtığını düşünebiliriz. Bu kararsız oyların gelmesiyle birlikte evetlerin yüzde 50 barajını aşacağını düşünüyoruz. Son dönemde Almanya ve Hollanda'da yaşanan ırkçı ve faşist yaklaşımların evet oylarının artışına katkı sağladığını tespit ettik” diye konuştu.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.