İran'dan PKK'ya açık destek!

İran'dan PKK'ya açık destek!
KDP milletvekillerinden Şengali: Haşdi Şabi içerisinde bulunan unsurlar PKK'yı destekliyor. Sincar'daki PKK'lıların bir bölümü de Haşdi Şabi'den oluşuyor

Irak'ta İran destekli Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığını desteklediği ve Sincar'daki örgütün bir bölümünün bu milis yapıdan oluştuğu iddia ediliyor.

PKK'LILARIN BİR BÖLÜMÜ...

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekili Macid Şengali, konuya dair AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Haşdi Şabi içerisinde bulunan unsurlar PKK'yı destekliyor. Sincar'daki PKK'lıların bir bölümü de Haşdi Şabi'den oluşuyor." dedi.

Şengali, söz konusu unsurların Sincar'da birtakım provokatif eylemlerde bulunduğuna dikkati çekerek, "Bunlar, halkı Peşmerge'ye karşı kışkırtıyor. Kurtulalı bir buçuk yıl olmasına rağmen yöre halkı Sincar'a geri dönemiyor." diye konuştu.

Şii milis gücün PKK'nın Irak topraklarında bulunmasını açıkça desteklediğini savunan Şengali, Bağdat ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) PKK'nın ülke topraklarından çıkarılması için birleşmesi gerektiğini ifade etti.

PKK'NIN SURİYE'DEN GETİRDİĞİ KİŞİLER...

Musul'un Sincar ilçesinde terör örgütü PKK yanlısı bir grup göstericinin, 14 Mart'ta Peşmerge güçlerinin bulunduğu mevziye izinsiz yürüyüş düzenlemesine de değinen Şengali, "Sincar Hanesur'da yapılan gösterileri yöre halkı değil, PKK tarafından Suriye'den getirilen Arap ve Kürtler düzenledi ve onlar katıldı. Tek bir Irak bayrağı yoktu hepsi PKK'nın bayrağıydı." dedi.

Bağdat'taki merkezi yönetimin "iki yüzlü" bir tutum içinde olduğuna dikkati çeken Şengali sözlerini, "Irak merkezi yönetiminin terör örgütü PKK'ya karşı sessiz kaldığını ve ülke dışına çıkmasını da talep etmediğini" vurguladı.

PKK GÖSTERİSİ

Musul'un Sincar ilçesinde, 14 Mart'ta bir grup terör örgütü PKK yanlısının Hanesur köyündeki Peşmerge mevzilerine yürümek istemesi sonucu çıkan arbedede bir eylemci kadın hayatını kaybetmişti.

Terör örgütü PKK, 3 Ağustos 2014'ten bu yana terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarını bahane ederek Sincar ilçesi ve çevresinde etkinlik kazanmaya çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.