Trump'a karşı 'sivil itaatsizlik eylemi'

Trump'a karşı 'sivil itaatsizlik eylemi'
Trump'ın bazı Müslüman ülkelerine yönelik yeni vize yasağını protesto etmek için "sivil itaatsizlik eylemi" başlatıp yolu trafiğe kapatan gruptan 25 kişi gözaltına alındı.

ABD'nin New York kentinde, Başkan Donald Trump'ın 6 Müslüman ülke vatandaşlarına 3 ay vize yasağı getiren yeni kararnamesini protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapatarak "sivil itaatsizlik eylemi" yapan kişilerden 25'i gözaltına alındı.

Kararnameye karşı "direniş haftası" başlatan New York'taki inanç grupları, Washington Meydanı'nda toplandı. Varick Sokağı'ndaki ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu önüne kadar yürüyen eylemciler, "İnanç korkunun üzerindedir." diye bağırıp Trump ve kararname karşıtı sloganlar attı.

8 GÖÇMEN TUTUKLADI

Öte yandan, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) ekiplerinin New York kentinde iki gün süren operasyonlarında, cinsel taciz ve uyuşturucu suçlarından aranan Güney Amerika kökenli 8 göçmen gözaltına alındı. Bu göçmenler daha sonra tutuklandı.

CHİCAGO KENTİNDE DE EYLEM

ABD'nin Chicago kentinde, Başkan Donald Trump'ın nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına vize sınırlaması getiren ve iki federal yargıç tarafından askıya alınan düzenlemeye karşı eylem yapıldı.

"ARAP AMERİKAN HAREKETİ"

"Arap Amerikan Hareketi" adlı grup tarafından organize edilen gösteri Chicago Pasaport Ajansı önünde gerçekleştirildi.

Müslüman Amerikalıların çoğunluğunu oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik grup, "Faşist ABD'ye hayır", "Yasağa, duvara ve fişlenmeye hayır", "Herkes için demokrasi" yazılı pankartlar taşıdı.

Konuşmaların ardından göstericiler, "Trump'a, Ku Klux Klan'a ve ırkçı ABD'ye hayır", "Nefret de yok korku da göçmenler hoşgeldiniz buraya", "Adalet yoksa barış da yok" sloganları attı.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı gösteri olaysız sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.