Meksika'nın bu kararı ABD'yi kızdıracak!

Meksika'nın bu kararı ABD'yi kızdıracak!
Meksika hükümetinin, ABD'den sınır dışı edilen vatandaşlarına ülkelerinde iş imkanı sağlamak amacıyla özel bir kuruluşla anlaşma imzaladığı bildirildi.

Meksika İçişleri Bakanı Miguel Angel Osorio Chong, bünyesinde 22 şirket barındıran ASUME adlı kuruluşun ABD'den sınır dışı edilen Meksika vatandaşlarından 50 binine iş imkanı sağlayacağını belirtti.

İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

Osorio Chong, hükümetin bu girişiminin amacının sınır dışı edilen kişilerin bilgi ve becerilerinden yararlanmak olduğunu söyledi.

ABD yönetiminin Meksika vatandaşlarına yönelik politikalarını kabul etmediklerinin altını çizen Osorio Chong, yine de ülkelerine dönen vatandaşlarına kapılarının açık olduğunu dile getirdi.

İçişleri Bakanı Osorio Chong, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın 8 yıllık yönetimi süresince ABD'de yasa dışı yollarla yaşayan 2,5 milyon Meksika vatandaşının ülkelerine geri gönderildiğini kaydetti.

TRUMP'IN SERT POLİTİKALARI

ABD Başkanı Donald Trump, görevi süresince daha sert göçmen politikaları uygulanacağını ifade etmişti.

ABD'de çoğu Meksikalı yaklaşık 11,2 milyon kaçak göçmenin yaşadığı biliniyor. ABD Başkanı Trump, 20 Ocak'ta göreve geldikten sadece 5 gün sonra "yasa dışı göçü önlemek" ve "sınır güvenliğini artırmak" için Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzalamıştı. Duvarın inşasıyla ilgili bütçenin öncelikle federal hükümet tarafından karşılanacağını söyleyen Trump, bu paranın Meksika hükümetinden tahsil edileceğini dile getirmiş, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ise duvar için ödeme yapmayacaklarını ifade etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.