İsrail ve Suriye dün gece birbirine girdi!

İsrail ve Suriye dün gece birbirine girdi!
İsrail, Suriye'de belirlediği hedeflere hava saldırısı düzenledi. Suriye ise İsrail'in saldırılarına uçaksavar füzelerle yanıt verdi.

İsrail ile Suriye arasında, Suriye'de çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana en ciddi gerilim dün gece saatlerinde yaşandı.

İlk olarak İsrail'e ait savaş uçakları, Suriye'deki birden fazla hedefe saldırı düzenledi. Saldırıların başlamasının ardından hava savunma sistemlerini devreye sokan Suriye'den İsrail jetlerine çok sayıda uçaksavar füze fırlatıldı.

Atılan füzelerden biri Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'ne düşerken, füze İsrailli gazeteciler tarafından kaydedilerek sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

SURİYE'DEN AÇIKLAMA

Suriye, dün gece saatlerinde İsrail uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırıda Palmira yakınlarındaki askeri bir noktanın hedef alındığını açıkladı.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in hava saldırısına katılan dört savaş uçağından birinin düşürüldüğü kaydedildi.

İSRAİL'DEN SURİYE'YE YALANLAMA

İsrail ordusu sözcüsü tarafından yapılan ilk açıklamada ise 'bir İsrail jetinin düşürüldüğü, birinin de vurulduğu' reddedildi. Sözcü, "Bildiğimiz kadarıyla ne İsrail Hava Kuvvetleri uçakları ne de İsrail vatandaşlarının güvenliği tehlikeye atılmadı" ifadelerini kullandı.

DÜN GECEKİ İSRAİL AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin olarak İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gece boyunca jetlerimiz Suriye'de belirlenen çok sayıda noktayı hedef aldı. Operasyonun ardından Suriye'den uçaksavar füzeler atıldı ve füzelerden biri hava savunma sistemi tarafından engellendi" denildi.

Bu arada İsrail basını, ordu güçlerinin bu tür açıklamaları nadiren yaptığına dikkat çekti.

ARROW-3 İLK KEZ KULLANILDI

Suriye'den atılan füze, İsrail'in ocak ayında teslim aldığı ve Kudüs'ün kuzeyine yerleştirilen Arrow-3 hava savunma sistemi tarafından engelledi. Bu saldırıyla birlikte İsrail ilk kez Arrow-3'yi kullanmış oldu.

ÖLEN YADA YARALANAN YOK

Öte yandan İsrailli bir kaynak ​Suriye'den atılan füzeler nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığını, füzelerin önemli bir maddi hasara da yol açmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.