Hollanda'da kirli plan! Sokağa çağırıyorlar

Hollanda'da kirli plan! Sokağa çağırıyorlar
Hollanda'da yaşanan eşkıyalığın ardından ülkedeki Türk vatandaşlarını provoke etmeye çalışıyorlar.

Hollanda'da yaşanan eşkıyalığın ardından ülkedeki Türk vatandaşları provokatif emellerle ayağa kaldırmaya çalışan bir grup, özel izinle etkinlik düzenlemeye kalkıştı. Türk heyet için hafta sonu yaşanan olaylar sırasında 'vur emri' veren Rotterdam Belediye Başkanı Abu Talib'in desteklediği yürüyüş programı, Türk STK'ların tepkisi üzerine iptal edildi.

Hollanda'da hafta sonu Türk Bakan ve gurbetçilere yönelik olarak sergilenen eşkıyalık, Rotterdam'da Türk vatandaşları ayağa kaldırdı. Hollanda polisinin köpek ve atlarıyla orantısız müdahalesi sonucu olaylar sona erdi. Hollanda'da hafta başından bu yana gurbetçilere provokatif çağrılar yapılıyor.

MÜSLÜMANLARI VE TÜRKLERİ PROVAKE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Üç kişi, sosyal medya üzerinden 4 gündür ülkedeki Müslümanları ve Türkleri ayağa kaldırmak için provokatif çağrılarda bulunuyor. Vatandaşların Rotterdam sokaklarına davet edilmesine karşın Hollanda'daki STK'lar 'provokasyonlardan kaçının' çağrısı yapıyor. Bu kapsamda gösterilerin iptal edildiği öğrenildi.

İPTAL EDİLDİ

Planlanan gösteriler, Cumartesi gününden bu yana halkı sokaklara çağırmaya çalışan provokatörlerin planları karşında Hollanda'daki Türk STK'ların tepkisiyle iptal edildi.

'EBU CEHİL' VUR EMRİ BİLE VERMİŞ

Rotterdamlı Müslümanların kötü uygulamaları nedeniyle 'Ebu Cehil' takma adı ile seslendiği Belediye Başkanı Abu Talib'in provokatörlerin yapmayı planladığı gösterilere izin verdiği öğrenildi.

"DAVETİ KABUL ETMİYORUZ"

Provokasyonu amaçlayan gösterilere Türklerin ve Müslümanlara katılmayacağını ve destek vermeyeceğini altını çizen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Hollanda Başkanı Turan Atmaca, “Hollanda'da 500 bin Türk yaşıyor. 30 bin Türk iş adamımız var. Provokasyon kokan davranışlardan ve gösterilerden halkımızı uzak tutuyoruz. Kim olduklarını bilmediğimiz 3 kişinin sosyal medya üzerinden halkı bugün sokaklara davet etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Hali hazırda bizim girişimlerimiz ile iptal edilen gösterilerden halkımız uzak dursun ve kulak vermesin" dedi.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.