Bakan sinyali verdi: Yaptırım geliyor!

Bakan sinyali verdi: Yaptırım geliyor!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, toplumsal yara haline gelen evlilik programlarını eleştirerek, cinsiyet ayrımcılığını körüklediğini söyledi.

Ekranlardaki evlilik programlarını hakkında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, medyada kadının klişe rollerle temsil edilmesi, şiddet içeren, küçültücü şekilde yer verilmesi gibi problemler yaşandığına dikkati çekti.      

ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Kaya, söz konusu programlara yönelik şunları belirtti: “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği medyada yeniden üretiliyor, mevcut cinsiyet ayrımcılığı adeta körükleniyor. Medya ve kadın konusundaki sorunlu alanların çözümüne ilişkin stratejiler ortaya koymaya çalışıyoruz. Klişeler, yapay örnekler adeta medya organlarını ele geçirmiş durumda. Kadının medyada görmezden gelinmesi, eksik temsili ya da belirli roller sunulması sorun olarak varlığını sürdürüyor. Kadının aile içinde, iş yaşamında ve sosyal alanlarda hem olduğu gibi hem de olması gerektiği gibi temsil edildiği yapımların artması çok önemli.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.