Almanya durduramadı! Ev ev dolaştı

Almanya durduramadı! Ev ev dolaştı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Almanya'nın katılacağı etkinliklere yasak getirilmesinden sonra Braunschweig ve Salzgitter kentlerinde ev ziyaretlerinde bulundu.

Aşağı Saksonya'da siyasi faaliyet yapması yasaklanan Eker,  bugün  Hannvor’den Brauchschweig kentine geçerek  burada iş adamı Mustafa Öz ve Mardinli  El-Zein ailesine misafir oldu.Ev ziyaretlerinin ardından İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’nın  (IGMG) Braunschweig şubesini ziyaret eden Eker, burada eğitim gören çocuklarla  sohbet etti.

 Eker, Braunschweigh ziyaretininin ardından gittiği Salzgitter kentinde  Sülün ailesinin evine konuk oldu.Mehdi Eker, Salzgitter Belediyesi tarafından iptal edilen etkinliğin  düzenleneceği "Ümit Palace" adlı salonun sahibi Erkan Akın'dan da bilgi aldı.

AK Parti Genel başkanı Mehdi Eker burada yaptığı açıklamada, Türkiye  Dışişleri Bakanlığının Alman tarafına kendisinin Hannover kentinde konuşma  yapacağını bildirildiğini ve bunun dün kedisine tebliğ edilen yazıda da yer  aldığını anımsatarak, "Dolaysıyla Hannover bölgesinde benim 15 gün öncesinden  buraya geleceğime dair Dışişleri Bakanlığı Alman makamlarını bilgilendiriyor.  Kendileri itiraf ediyor. İşte beraberiz. Bizim buluşmamızı, görüşmemizi,  birebirimize duyduğumuz muhabbeti kimsenin engellemeye Allah’ın izniyle gücü  yetmez. Yani görüşme, buluşma, anlaşma illa resmi salonlarda olacak diye bir şey  yok. İşte bakın buradayız, hep beraberiz." dedi.

İBRET VERİCİ

Bugünkü ziyareti kapsamında, bir hemşehrisinin evinde kalabalık  vatandaş grubuyla buluştuğuna da işaret eden Eker,  sözlerine şöyle devam etti:

  "Bunlar bize gerçekten mani olmaz. Fakat onların da hukuk anlayışını,  demokrasi anlayışını ve aslında demokratik değerlere ne denli bağlı olduklarını  göstermesi açısından da ibret verici. Avrupa’nın değerleri sadece kendileri  içindir. Avrupa Birliği’nin üzerine bina edildiği demokrasi, ifade hürriyeti,  düşünce özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, çoğulculuk, bu değerlerin hiçbirisini  maalesef burada uygulamada biz görmüyoruz."

Sudan bahanelerle programların yapılmasına izin verilmediğini  vurgulayan Eker, "Wolfenbüttel camisine gideceğiz. 'Caminin otoparkı yeterli  değil, buraya etraftaki diğer toplantılar iptal edildi, dolayısıyla vatandaşlar  da buraya gelecekler. Buranın da otoparkı yeterli değil. Bu camiye gelemez'  diyor. 'Eğer camiye gelirse biz camiyi ibadete kapatacağız.' Bunu söylüyor  resmen." şeklinde konuştu.

Caminin ibate kapatılmasının suç olduğunun ifade edildiğini belirten  Eker, "Eğer gelirse  size 20 bin avro para cezası keseceğiz diyor. Yani bunu açık  bir şekilde söylüyor. Yazılı olarak iletiliyor. Size de diyor ki 15 gün  öncesinden izin alınması lazım. Herkese sudan bahaneyle bunu söylüyorlar."  ifadelerini kullandı.

Katılacağı etkinliklere getirilen yasaklardan dolayı Aşağı Saksonya  programını erkenden tamamlayan Eker, Berlin'e geçerek buradaki vatandaşlarla  buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.