Bir gün önce sır ziyaret!

Bir gün önce sır ziyaret!
15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin 14 Temmuz’da Şırnak Çakırsöğüt Komando Tugayı’nı ziyaret ettiği ortaya çıktı.

FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz’da, Şırnak’tan Ankara’ya intikal ettirilmek istenen ve Cizre’de engellenen 384 askerle ilgili iddianamede çarpıcı detaylar çıkmaya devam ediyor. Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, darbe girişimi sonrası tutuklanan eski 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı da paylaşıldı. Malatya’da yargılanmasına başlanan ve darbecilerin atama listesindeki isminin karşısında da ‘Devam’ yazan Huduti’nin, 15 Temmuz’dan bir gün önce Şırnak’a gittiği iddia edildi. İddianamede, Huduti’nin, 14 Temmuz günü diğer birlik komutanları ile Çakırsöğüt Tugay Komutanlığını ziyaret ettiği belirtildi. Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı’nın ise, darbeci komutanların iki tabur askeri Ankara çevresinde görevlendirmek için harekete geçtiği kritik noktalardan biri olduğu ifade edildi.

SAVCI’DAN ‘TOKİ’ CEVABI

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre Cizre’de siviller ve emniyet güçlerinin direnişinin ardından Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı’na dönen darbeciler ve alt rütbedeki askerlerin gözaltına alınması sırasında yaşananlar da iddianamede yer aldı. Buna göre, Sabah saatlerinde ilk olarak Tuğgeneral Ali Osman Gürcan’ın teslim edilmesi istendi. İsmi atama listesinde göreve devam şeklinde geçen ve tutuklanan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar’ın da, Şırnak Valisi’ni arayarak Cumhuriyet Başsavcısının tümen karargahına gelerek ifade alma işlemi yapmasını talep ettiği kaydedildi. İddianamede bu esnada yaşananlar detaylı bir şekilde aktarıldı. Buna göre bu talep Cumhuriyet Başsavcısı tarafından kabul edilmedi ve ifade alma işleminin adliyede yapılacağı vurgulandı. Bunun üzerine Tümen komutanı Tuğgeneral Baysar ile Cumhuriyet Başsavcısı telefonla görüştü ve konvoyda bulanan tüm askeri şahısların adliyeye getirilmesi ve ifade alma işleminin adliyede yapılacağı konusu tekrarlandı. Tümen Komutanı Baysar’ın ise “Adliye yok ki nereye getireyim” dediği iddia edildi. İddianamede, adliyenin PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında zarar gördüğü, geçici olarak da TOKİ lojmanlarının kullanıldığı ve Tümen komutanının da bunu bildiği belirtildi. Cumhuriyet Başsavcısının da “Ben burda isem adliye de vardır “ şeklinde cevap vererek, ifade alma işlemlerini TOKİ lojmanlarında başlattığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.