Alman istihbarat şefinden skandal FETÖ sözleri

Alman istihbarat şefinden skandal FETÖ sözleri
Alman İstihbarat Servisi'nin şefinin 15 Temmuz'da kendi vatandaşlarını tanklarla ezen FETÖ'ye ilişkin yaptığı akıl almaz açıklamalar yeni bir kriz başlatacak.


FETÖ, DHKP-C, PKK, PYD/YPG gibi terör örgütlerine kucak açarak, Türk milletini karşısına almaktan çekinmeyen Almanya'dan 15 Temmuz'da kendi vatandaşlarını tanklarla ezen, TBMM'yi uçaklarla bombalayan Fettullahçı Terör Örgütü hakkında yeni bir kriz yaratacak skandal bir açıklama geldi. Almanya'nın dış istihbarat teşkilatı Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl, Türkiye'deki darbe girişiminden FETÖ'nün sorumlu olduğundan şüphe ettiğini söyledi.
 

DER SPIGEL'E KONUŞTU

Kahl, haftalık Der Spiegel dergisine verdiği mülakkatta Ortadoğu, Rusya, IŞİD'le mücadele ayrıca Avrupa ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan gelişmelere istinaden açıklamalarda bulundu. Kahl, "Sadece Türkiye'nin coğrafi konumu itibarıyla bile açık olan şey şu ki, bu kanalları kapatamayız" ifadesini kullandı.
 

FETÖ'YE "SİVİL BİR CEMAAT" DEDİ

BND şefi ayrıca, FETÖ'nün Türkiye'de iddia edildiği gibi radikal İslamcı ve hatta terörist bir örgüt olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, örgütü 'dini ve seküler eğitim için çalışan sivil bir cemaat' olarak nitelendirdi.
 

TERÖRİSTSEVER ALMANYA

Almanya'da 300'ün üzerinde PKK derneği hala faaliyette. Alman istihbarat servisi BND'nin de PKK derneklerine tam destek verdiği, silah gönderilmesi konusunda yol gösterdiği daha önce defalarca gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.