Erdoğan’dan Büyükerşen’e övgü haberi düzmece çıktı

Erdoğan’dan Büyükerşen’e övgü haberi düzmece çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir ziyaretinde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret edip övgüler düzdüğü haberleri düzmece çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir ziyaretinde "CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret edip, övgüler düzdüğü" haberleri düzmece çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün toplu açılış töreni için Eskişehir'deydi.Tören alanını dolduran halka hitap etti. Öncesinde ve sonrasında bazı temeslarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de iken devletin haber ajansı AA dikkat çeken bir haber geçti.

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin anı defterine CHP’li Başkan Yılmaz Büyükerşen'i övücü ifadeler yazdığı iddia edildi.

Haberde ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Büyükerşen'i makamında ziyaret ettiği" algısı da oluşturuldu.

AA kaynaklı bu haber tüm ulusal medyada geniş yer buldu.

Habervaktim.com’un edindiği bilgilere göre ise, olayın aslı bu haberlerden çok başka.

ZİYARET ETMİŞ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'i ziyaret etmiş değil. Bu yöndeki "algı" bir oyun sonucu oluşmuş durumda.

Erdoğan, Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etmiş değil. (Haberlerde bu şekilde de bir algı oluşturulmuştu.)

NOT DA TAM BİR MUAMMA

Büyükşehir Belediyesi'ndeki anı defterine Cumhurbaşkanı Erdoğan adına bırakıldığı belirtilen not da tam bir muamma.

Görüştüğümüz yerel basın temsilcileri, bu not konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyuna getirilmiş olabileceğini, içeriğinden habersiz bir şekilde onay vermiş olabileceğini iddia etti.

Eskişehirli gazeteciler şunları söylediler:

‘’Ne böyle bir ziyaret var, ne  de anı defterine bizzat Erdoğan tarafından bırakılmış böyle bir Büyükerşen övgüsü var. Anı defterine böyle bir notun kim veya kimler tarafından ne şekilde bırakıldığı araştırılıyor. Cumhurbaşkanımız oyuna  getirilmiş olabilir. Valilik ziyareti esnasında Büyükşehirin anı defterine bir not düşüleceği bilgisiyle böyle bir gelişme yaşanmış olabilir, bizzat kendisinin yazıp altına imza attığı bilgisi hiçbir yetkilice teyit edilememiştir. Burada AA'nın Eskişehir temsilciliğinde görevli birilerinin Büyükerşen'in lehine olacağı düşüncesiyle böyle bir düzmece haber servis ettiğini düşünüyoruz. Amaçları Büyükerşen'i aklamak."

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.