%100 oy oranıyla seçilen Schulz'dan küstah sözler

%100 oy oranıyla seçilen Schulz'dan küstah sözler
Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı olarak gösterilen Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Martin Schulz, Türkiye hakkında küstah ifadeler kullandı.

Almanya’da 24 Eylül’de yapılacak federal parlamento seçimlerinde Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı olarak gösterilen Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Martin Schulz, olağanüstü parti kurultayında SPD Genel Başkanı seçildi.

Schulz, kurultayda Türkiye'yle ilgili de açıklamalarda bulundu.

ASILSIZ İDDİALAR! TEK DERTLERİ TÜRKİYE

Delegelere yönelik konuşmasında Türkiye ile ilişkilere de değinen Martin Schulz, Almanya’da yaşayan Türk kökenlilerin ayrıştırılmasını ve kutuplaştırılmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Nazi kıyaslamalarına da değinen Schulz, “Aynı şekilde Almanya ve diğer ülkelerin Nazilerle kıyaslanmasını da kabul edemeyiz. Kim insanları birbirine karşı kışkırtmaya çalışırsa, ona ‘dur’ demeliyiz. Bu nedenle Bay Erdoğan’a da açıkça bunun böyle devam edemeyeceğini söylemeliyiz. Kendisine stratejisinin er ya da geç başarısız olacağını belirtmeliyiz. Türkiye on yıllardır olmadığı kadar kutuplaşmış durumda. Bu durumdaki bir ülkede yapılması gereken, insanları yeniden bir araya getirmek, birleştirmektir. Bir cumhurbaşkanının asıl görevi budur, halkını ve insanları birleştirmek. Kendisine ve Ankara’ya göndermemiz gereken mesaj bu olmalıdır” dedi.

Adil ve olgular düzeyinde tartışmadan yana olduklarını kaydeden Schulz, “Ama biz insanların birbirine karşı kışkırtılmasını istemiyoruz. Ne kendi ülkelerinde, ne de bizim ülkemizde” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.