FETÖ operasyonları dalga dalga büyüyor! Ankara, Malatya,Kayseri, Zonguldak..

FETÖ operasyonları dalga dalga büyüyor! Ankara, Malatya,Kayseri, Zonguldak..
Türkiye genelinde FETÖ operasyonları da devam ediyor. Son olarak Ankara, Malatya,Kayseri, Zonguldak'ta çok sayıda gözaltılar yapıldı. İşte detaylar..

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün Ankara yapılanmasına ilişkin, aralarında örgütün yönetici kadrolarının da bulunduğu 265 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 20 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden 60'ı gözaltına alındı. Türkiye genelinde FETÖ operasyonları da devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'ndan geçen habere göre, Ankara'da FETÖ operasyonu kapsamında 265 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Son bilgilere göre 60'ı gözaltına alındı. İçlerinde üst düzey yöneticiler olduğu da bildirildi. Operasyon şu sıralarda devam ediyor. Detaylar geldikçe size aktarmaya devam edeceğiz.Ankara'dan gelen son bilgiler..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçları Soruşturma Bürosunun, FETÖ'ye yönelik yürüttüğü soruşturma devam ediyor.
 
Bu kapsamda FETÖ'nün Ankara yapılanmasına ilişkin, aralarında örgütün yönetici kadrolarının da bulunduğu 265 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinden itibaren 20 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.
 
Operasyonda, örgütün yöneticileri, bölge temsilcileri ve öğrenci sorumlularının da aralarında olduğu 60 kişi gözaltına alındı.
 
Zanlılar, ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
 
Operasyonun sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI ESKİ ÇALIŞANLARI GÖZALTINDA

Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında biri eski daire başkanı  olmak üzere Hazine Müsteşarlığının 9 eski çalışanı gözaltına alındı. 
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması  kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince  operasyon düzenlendi.
 
Ekipler, KHK ile kurumdan ihraç edilen biri daire başkanı olmak üzere  Hazine Müsteşarlığının 9 eski çalışanını gözaltına aldı.
 
Telefonlarında FETÖ'nün gizli haberleşme programı "ByLock" tespit  edilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.
 
Şüphelilerin sorgularının sürdüğü öğrenildi.

ANKARA'DAKİ OPERASYONUN DIŞINDA YAŞANAN FETÖ OPERASYONLARI

MALATYA: 19 ÖZALTI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğü ekiplerince Malatya ve Kayseri'de 20 adrese eş zamanlı operasyon  düzenlendi.
 
Operasyonda, meslekten ihraç edilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnönü  Üniversitesinin 19 personeli gözaltına alındı. 
Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.
 
Firari bir zanlının ise arandığı öğrenildi.

KAYSERİ VE BURSA'DA: 25 GÖZALTI
 
Kayseri ve Bursa'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' programı kullandıkları belirlenen  Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin 25 üyesi öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi. 
 
Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce Kanun Hakkında Kararname (KHK) ile kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneğinin üyesi olan ve ihraç edilen öğretmenlerden oluşan şüphelilerin 'ByLock' programı kullandığı belirlendi. Fethullahçı Terör Örgütüne üye oldukları anlaşılan 25 öğretmenin yakalanmasına yönelik Kayseri ve Bursa'da yapılan operasyonda 23 şüpheli yakalandı. 2 şüphelinin ise arama çalışmaları sürüyor. Gözaltına alınan zanlılar arasında Adem Güven, Ahmet Gurlaş, Ahmet Suna, Ali Osman Karabulut, Bilal Şahin, Bülent Özkan, Hasan Dirim, İlyas Özden, İsmail Evgin, İsmail Karakoç, Medeni Erdiler, Mehmet Gödelek, Muhammet Akova, Murat Ertuğrul, Mustafa Aksoy, Nihat Bahadır, Numan Koç, Osman Alparslan, Özgül Sukut, Recep Gülatma, Sedat Kesdoğan, Şıhlı Mucuk, Tuncay Şahbaz, Veli Bunsuz ve Zeki Arslan bulunuyor.

ZONGULDAK MERKEZLİ 5 İL: 6 GÖZALTI

Zonguldak merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına  alınan 6 şüpheli, adliyeye getirildi.  
 
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,  İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Zonguldak, Karabük,  İstanbul, Gaziantep ve Tekirdağ'da örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u  kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri  tamamlandı.
 
Sağlık kontrolünden geçirilen ve meslekten ihraç edilen akademisyenler  K.M, M.K, Ş.A, H.E. ve M.K. ile örgütün kapatılan kurumunda çalışan Ö.D. adliyeye  sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.