Almanya'dan bir küstah açıklama daha

Almanya'dan bir küstah açıklama daha
Başbakan Merkel'in partisi CDU'nun Genel Başkan Yardımcısı Bouffier, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetinin, Nazi benzetmeleri sebebiyle ülkede 'hoş karşılanmayacağını' söyledi

Türk Bakanların programlarını iptal eden, diplomasi rezaleti çıkaran Hollanda'ya kol kanat geren ve her gün terör örgütü PKK yandaşlarına miting ve yürüyüş yaptıran Almanya, bunları hoş karşılarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nazi benzetmeleri sebebiyle ülkede 'hoş karşılanmayacağını' söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) Genel Başkan Yardımcısı Volker Bouffier, DLF kanalına yaptığı açıklamada, "Erdoğan ve hükümeti ülkede hoş karşılanmayacak ve bunun anlaşılması gerekiyor" dedi.

''GÜVENLİK PROBLEMLERİ YARATIR''

Bouffier, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mart ayında Almanya'da Türk vatandaşlarıyla bir araya geleceği referandum etkinliği planının, sözde ''güvenlik problemleri'' yaratacağını söyledi.

Öte yandan böyle bir etkinlik için henüz resmi bir talebin gelmediği kaydedildi.

MERKEL DÜN ''NAZİ'' BENZETMELERİNİN SON BULMASINI SÖYLEMİŞTİ

Merkel dün yaptığı açıklamada, Türk liderlerden gelen Nazi kıyaslamalarının son bulması gerektiğini dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar, Almanya'nın referandum etkinliklerini iptal etmesinin ardından, Alman hükümetini ''Nazi'' yönetimine benzetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum