Canlı yayında tecavüz

Canlı yayında tecavüz
ABD'nin Şikago kentinde polis, 15 yaşında bir kız çocuğunun bir grup erkek tarafından tecavüz edilip, olayın Facebook üzerinden canlı yayınlanması üzerine harekete geçti.

Pazar gününden beri kayıp olan çocuğun akibeti, tecavüz görüntülerinin internette yayılması üzerine anlaşıldı. Polis, çocuğun annesinin Başkomiser Eddie Johnson'a söz konusu kaydın ekran görüntülerini teslim etmesi üzerine 6 tecavüz zanlısının peşine düştü. Çocuk salı günü bulundu.

ONLARCA KİŞİ İZLEDİ, KİMSE TEPKİ GÖSTERMEDİ

Facebook'un siteden kaldırdığı tecavüz görüntüleri, 40'tan fazla kişi tarafından izlendi; ancak kimse polisi aramadı.

Konu hakkında açıklamada bulunan polis sözcüsü Anthony Guglielmi, insanların duyarsızlığından dem vurdu: "Başkomiser görüntüleri gördüğünde çok üzgündü. Ancak insanların olayı canlı izleyip polisi aramadığını öğrendiğinde dehşete düştü."

Sözcü, polisin cinsel saldırı zanlılarını tespit etmekte 'sağlam yol kat ettiğini' de sözlerine ekledi.

ŞİDDET OLAYLARI DAHA GÖRÜNÜR OLDU

Herkese canlı yayın yapma olanağı tanıyan Facebok Live ve Twitter'ın Periscope uygulamalarının yaygınlaşması sonucunda, şiddet olaylarının dünyaya gerçek zamanlı aktarılmasında da artış kaydedildi.

Facebook yönetimi, söz konusu görüntülerin kendilerine bildirilip bildirilmediğine dair yorum yapmayı reddetti. Şiddeti yücelten ve istismar içerikli görüntülerin sitede yeri olmadığını belirten yönetim, ekiplerin uygunsuz içerikleri kaldırıp, gerektiğinde yetkililere bildirmek için azami çaba sarf ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.