AGD'den Siyonist İsrail'e ezan protestosu

AGD'den Siyonist İsrail'e ezan protestosu
AGD İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Teşkilatı tarafından düzenlenen eylemle işgalci İsrail'in ezan kararı protesto edildi.


AGD İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Teşkilatı, Siyonist İsrail rejiminin ezan yasağını protesto etti. 
 
İşgalci İsrail'in ezan yasağına tepki gösteren AGD İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Teşkilatı, Beyazıt meydanında eylem düzenledi.
 
Gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasında da bulunulurken açıklamada, "1948 yılından beri bölgedeki işgalci varlığıyla maddi ve manevi her türlü baskıyı uygulayan işgalci güçlerin zalimlikleri durmadan devam etmektedir. Bu süre zarfında evlerinden edilen aileler, suçsuz yere hapislerde geçen yıllar, sokak ortasında şehit edilen mazlumlar, Mescid-i Aksa’da patlayan bombalar, duvarlarında çatışmalardan kalan kurşun izleri, İlk kıbleyi kirleten postallar ve de altını oyan tüneller, ekonomik ambargolar, örülen duvarlar, kan ve göz yaşı yetmezmiş gibi İslam’ın simgesi, vahdetin çağrısı, kula kulluktan Allah’a kulluğa davet eden sesleniş, Bilal-i Habeşi ile başlayan, binlerce sahabenin göz yaşlarını taşıyan Ezanı Muhammediye’yi alçakça ve korkakça yasaklamaya çalışmaktadır. " ifadeleri kullanıldı.
 
Basın açıklamasında ezanı yasaklamanın İslam’ın ve Müslümanların bir coğrafyadaki tüm varlığını inkâr etme ve yok sayma anlamına geldiği vurgulanırken başta Müslüman Kudüs halkı olmak üzere tüm Müslümanların Siyonist İsrail'e en sert cevabı vereceği belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.