Şehit Savcı Kiraz için anma töreni

Şehit Savcı Kiraz için anma töreni
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 2’inci yıl dönümü nedeniyle İstanbul Adalet Sarayında anma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın 2 yıl önce Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında şehit oluşunun 2’inci yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Adliyenin Atrium alanında gerçekleşen törene, şehit savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, İstanbul İl Jandarma Komutanı, İstanbul vali yardımcıları, HSYK ve Adalet müfettişleri, İstanbul’daki diğer adliyelerin başsavcıları, hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan konuşma yaptı. 

ŞEHİT TOPRAĞA DÜŞEN BİR TOHUMDUR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan konuşmasına, “Bu vatanın aziz evladı Mehmet Selim Kiraz’ın şahadetinin 2‘inci yıl dönümünde gerçekleştirdiğimiz bu buluşmaya katılımınız ve desteğiniz için şükranlarımı arz ederim” sözleriyle başlayarak, “Yüce Yaradan’ın ilahi emrinde ölüm haktır. Bu ölüm bazen şehit kardeşimizin Hakk’a yürümesinde olduğu gibi şereflice ve onurluca, bazen de katillerin ölümünde olduğu gibi zavallıcadır. Üzülmüyoruz çünkü bu güzel ülkenin güzel insanlarının huzuru için şehadete eren bir kardeşimiz var. Umutluyuz zira şair Karakoç’un da dediği gibi ‘Şehit toprağa düşen bir tohumdur. Mirası da zaferdir.’ Onlar sanıyorlar ki biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa hakikat susmayacak. Bizden kurtulsalar mesele kalmayacak sanıyorlar. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar. Bu vesileyle Mehmet Selim kardeşimizin şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, yad ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.