PKK'nın ağzıyla yayın yaptılar

PKK'nın ağzıyla yayın yaptılar
Brüksel'deki Türk Büyükelçiliği binasında referandum oylaması devam ederken, bina önünde toplanan PKK'lı grupların saldırmasını Belçika medyası çarpıtarak sayfalarına yansıttı.

Belçika medyası ağızbirliği yapmışçasına Türkler, Kürtlere saldırdı haberlerini manşetten yer vermeye başladı. Bölücü örgüt PKK yandaşlarının açıklamalarına yer veren Belçika basını, mağdur Türk vatandaşlarından söz bahsetmediği gibi adeta Türk toplumunu saldırgan ve suçlu ilan etti.

OLAYLARI TASVİP ETMİYORUM

Bölücü terör gruplarını mazlum ve haklı gibi gösteren Belçika basını, diğer yandan da kışkırtmaya devam ediyor. Bir kişinin aldığı bıçak darbesi ile hayatı tehlikede olduğu haberlerini yer verirken, Türk işadamı Mehmet Gargılı’nnı yaralanmasından görmemezlikten geldi.

Belçika Federal Hükümeti Başbakanı Charles Michel ise "İki grup arasında çıkan olayları asla tasvip etmiyorum" dedi. Michel, “Bu tür olayları sıfır tolerans tanıyorum. Bu tür olayları göz yumacağımız beklenmesin. Oluşturduğumuz kriz masası ile olayları yakından takip ediyoruz. Türkiye’deki sorunların Belçika’ya taşınması doğru bir karar değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.