İlk kez açıkladı! 750 trilyon borç taktılar

İlk kez açıkladı! 750 trilyon borç taktılar
Başbakan Binali Yıldırım, Van’da düzenlenen toplu açılış törende HDP'li belediye ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım Van'da toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Van'da düzenlenen anayasa referandumu mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Sevgili Vanlılar dünya alem bilsin ki Türk'te Kürt'te Zaza'da İzmir'de bizim. Bizler Alparslan'ın, Selahaddin-i Eyyubi'nin torunlarıyız. Allah'ın birleştiğine hep karşı dururuz. Herkes şunu bilsin ki o Kandil sönecek. Terörün efendilerinin 'Kandil'ini mutlaka söndüreceğiz" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları:

TERÖRÜN KANDİLİ SÖNECEK

- Herkes şunu bilsin ki o kandil sönecek... Kardeşliğin rüzgarı terörün kandili söndürecek...

- Esnafımızdan zorla para toplayanların kim olduğunu biliyorsunuz, Van'da sermayenin vatandaşlarımızın göç etmek zorunda kaldığını biliyoruz. Devletin şefkatli eli, yardımı ve desteği hep sizin yanınızda olacak ancak demir yumruğu da teröristin, sizin hayatınızı zorlaştıranların tepesinde patlayacak. Güvenlik güçlerimiz yabancı istihbarat servislerinin tetikçiliğini yapan teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacak, bulundukları delikte etkisiz hale getirecek. Onlara sadece Van'ı değil, sadece Türkiye'yi değil, dünyayı dar edeceğiz.

- Gün uyanık olma günüdür, hileli tuzakları görme, ferasetli davranma günüdür. Vaktiyle Cezayir'de halkı bölmek, parçalamak için insanları ikiye böldüler, 'Berberiler-Yerliler' diye. Şimdi bizi de 'Kürtler-Türkler' diye ayrıştırmak istiyorlar. Biliyorum ki Kürt kardeşlerim bu oyuna asla gelmez. Asil milletimiz hileli tuzaklarını başlarına geçirecek, bizleri ayrıştırmaya çalışanlara gereken dersi verecektir.

- Biz yeni anayasa dedikçe HDP, CHP milleti tehdit ediyor, korku salıyor. Gerçeklerden uzak, bir hayal alemi içinde geziyor bunlar. Artık ikiz kardeş olmuşlar, birisi ayağını kaldırıyor, diğeri basıyor."

NEREDE BU PARA?

- HDP'den belediye başkanı seçtiniz. Onlar ise paraları Van için harcayacaklarına dağa, teröriste gönderdiler. Her yıl 400 trilyon para geliyor, nerede bu para...750 trilyon borç taktılar. Paralarınızı yediler, teröre verdiler. Bu alçakların Van'a hiçbir faydası olmadı. 16 Nisan'da bunlara hesap soracak mıyız? 

-Mesele Kürt meselesi değil, Türkiye'nin güçlenerek büyümesinin önlenmesi...

KAHROLSUN PKK SLOGANLARI

Binlerce Vanlı hep bir ağızdan 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.