Hakan Fidan'ı koridorda görünce düğmeye bastılar!

Hakan Fidan'ı koridorda görünce düğmeye bastılar!
Akıncı iddianamesinden çarpıcı ayrıntı: Korgeneral Talu, Orgeneral Akar'ın yanında MİT Müsteşarı Fidan'ı görünce telefon etti, girişim erkene çekildi.

Darbe gecesinde İlhan Talu, Org. Akar'ın yanında Fidan'ı görünce panikleyerek 'Bizimkileri tutuklayacaklar' diye telefon açtı. 03 olarak planlanan saat 20.30'a çekildi.

İddianamede 15 Temmuz günü saat 20:09'da; Genelkurmay Personel Başkanı İlhan Talu'nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın makamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı gördüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

PANİKLEYİP TELEFONA SARILDI

Odadan çıktıktan sonra İlhan Talu'nun Cemil Turhan'a; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın Kara Havacılık Komutanlığı'na gittiğini, FETÖ mensubu personelle ilgili tutuklamaların hemen başlayacağını söyledi. Bu görüşmeden sonra Genelkurmay karargahı içindeki darbeci grubun paniğe kapıldığı, kendilerinin ve darbe hazırlığı yapan diğer örgüt üyelerinin tutuklanacağı endişesiyle şüpheli Adil Öksüz ve diğer sivil örgüt üyelerinin bilgisi dâhilinde FETÖ mensubu Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin koordinesiyle 16 Temmuz 2016 tarihinde saat 03:00 olarak belirlenen darbeye teşebbüs saatinin öne çekilerek saat 20:30 olarak belirlendiği belirtildi.

ÖZEL SUBAY EMİRİNİ ARAMIŞ

Akşam'ın haberine göre, Orgeneral Hulusi Akar'ın zorla Akıncı'ya götürülmesinden sonra, darbeci Mehmet Partigöç'ün kendisinin kullandığı 0530 662 04 64 nolu telefondan, Öztürk'ün emir astsubayı İsmail Keskin ile saat 23:05 ve 23:42'de görüştü. Akar'ın ikna edilememesi ihtimaline göre, darbe faaliyetinin sürdürüleceği, Akıncı Üssü'ne geçmesini söylediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.