Akşener'e tepki gösterip 'evet'e geçtiler

Akşener'e tepki gösterip 'evet'e geçtiler
Geçmiş yıllarda MHP ve DP’de görev alan 300 kişi, kendileri adına konuşan Meral Akşener’e tepki gösterdi ve referandumda ’evet’ oyu verme karar aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılmak için kapatılan Aydınlık Türkiye Partisi Konak ilçe kurucularından ve İzmir milletvekili adaylarından Nusrettin Uzun, Ata Ocakları Ege Bölge kurucularından Süleyman Topkaya, Demokrat Parti’den istifa edip Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılan Ferhan Gök, Konak eski Ülkü Ocakları Başkanı Murat Tanıyan ve Demokrat Parti Menemen Belediye Başkan Adayı Murat Eröz basın toplantısı yaparak, "Bizlerle birlikte olmak üzere 300 kişi de ‘hayır’ olan görüşünden ‘evet’ görüşüne dönmüştür" dedi.

Bu dönüşün temel sebeplerinden birisinin de MHP’den ihraç edilen isim olan Meral Akşener olduğu belirtilirken, "Genel başkanımızmış gibi hareket eden Meral Akşener bizlerin adına açıklama yapmaya çalışmaktadır. Bu açıklamaları asla tarafımızca kabul edilemez ve bizim kararımız nettir, o da ‘evet’tir. Meral Akşener bizim adımıza açıklama yapmaya asla yetkili değildir" denildi.

"BUGÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR"

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizi içinde bulunduğu ve sürüklenmeye çalışıldığı kaos ortamından kurtarmak ve ülkemizde huzurlu bir yaşam sürecinin devam etmesi için güçlü bir hükümet modeline ihtiyaç bulunmaktadır. Referanduma sunulan anayasa değişikliği ile devlet yönetim modelinde çift başlılık ortadan kalkacak ve yönetim sürecinde, seçim sürecinde yaşanan kriz ortamları kaybolacaktır. Seçilmiş iktidarın göreve gelme sürecinde yaşanan zaman kayıpları tarih olacaktır. Devletlerin görevi, o devletin kurulduğu vatan topraklarında yaşayan halkın ikbal ve istiklali güvence altına almak ve güvenliğini sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinde görülmemiş saldırıların hedefi haline gelmiştir. Bugün birlik olma günüdür. Devlete, vatana, millete sahip çıkma bir olma günüdür. Bu kutlu yürüyüşün memleketimize güzellik, mutluluk ve huzurlara vesile olması en kalbi duygu, dilek ve temennimizdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.