İlk kez ortaya çıkan detay! 30 sivil yönetti

İlk kez ortaya çıkan detay! 30 sivil yönetti
Cuntacıların darbe girişimini yönettikleri Akıncı 143. Filo’nun arkasındaki gazinoda yaklaşık 30 sivilin bulunduğu ortaya çıktı.

FETÖ’cü sivillerin darbe girişimini, masaya açtıkları büyük bir harita üzerinden yönlendirdikleri tespit edildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin iddianamesinde, önemli ayrıntılar ortaya çıktı. İddianameye göre 15 Temmuz'da darbe faaliyetleri Akıncı’daki 143. Filo’nun arkasında bulunan öğretmenler gazinosundan koordine edildi. Cuntacılar, darbe girişimi öncesi filodaki bilgisayar sistemini gazinoya çekti.

BAZILARI SİLAHLIYDI

Bu işlem için de Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu’ndan astsubaylar geldi. Darbe girişimi sırasında da cuntacıların yanı sıra Adil Öksüz’ün de aralarında bulunduğu 30’ya yakın sivil gazinodaydı. Kursiyerlerin girmesinin yasak olduğu gazinodaki bazı sivillerin de silahlı olduğu belirtildi. Ellerinde dizüstü bilgisayarlar, IPAD’ler bulunan siviller sürekli telefon görüşmeleri yaptı ve televizyondaki haberleri takip etti. Sivillerden gözlüklü ve göbekli olanının masa üzerine büyük haritaya bakarak, telefonla konuştuğu kişiye, “Ankara’da camı patlayacak kaç tane bina var” dediği belirtildi. Akıncı Üs eski Komutanı Hakan Evrim, “Gazino bölgesine gittiğimde içeride yaklaşık 30 civarında sivil giyinimli şahıs vardı. Gazino bölgesinde Adil Öksüz de vardı” dedi.

DARBE PROVASI GENERALDEN

Akıncı'da yakalanan sivil imamlardan Harun Biniş’i 15 Temmuz'da eski Çiğli Hava Üs Komutanı general Kubilay Selçuk’un emir astsubayı karşıladı. Daha sonra elindeki kamera ile şeref salonuna geçen Harun Biniş, darbe bildirisinin okunmasının provasını yaptı. Önce kamera karşısına geçen Selçuk’un emir astsubayı, kısa künyesini bağırarak okudu. Daha sonra ise darbecilerin sözde atama listesinde Genelkurmay Harekat Başkanı olarak geçen Selçuk, “Silahlı Kuvvetlerin Yönetime el koyduğuna ve darbe yaptığına” ilişkin darbe bildirisini okuyarak prova yaptı. İddianameye giren tanıkların beyanlarına göre, 143. Filo’da darbe faaliyetlerini koordine eden Tümgeneral Kubilay Selçuk, Tuğgeneral Hakan Evrim, Albay Ahmet Özçetin, Binbaşı Mustafa Azimetli ve Ali Karabulut’un yanında sivil giyimli şahıslar da bulunuyordu.

İTFAİYEYE YIKATTILAR

Akıncı’da yakalanan imamların olduğu değerlendirilen sivillerin de dışarıya emir verdiği ortaya çıktı. O emirlerden bazıları şöyle: “TV kanallarını basın, Kızılay’da toplanan vatandaşları dağıtın, biz bu yola çıktık artık, bundan sonra geri dönüş yok.” Bu arada Akıncı'ya giden vatandaşlardan 9'u şehit düştü, 103'ü de yaralandı. Cuntacı Binbaşı Murat Bicil, şehit ve gazilerin kanlarının itfaiye aracıyla yıkanması konusunda talimat verdi. Cenaze aracının şehitlerin cenazelerini aldıktan sonra itfaiye aracı gelerek yolları yıkadı.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.