DEAŞ, kına gecesi katliamında 56 ölümü az bulmuş

DEAŞ, kına gecesi katliamında 56 ölümü az bulmuş
Terör örgütü DEAŞ'ın sözde Gaziantep sorumlusu olan ve polis operasyonu sırasında öldürülen Mehmet Kadir Cebael'in, , "Saldırıda zayiat az olmuş" dediği belirtildi.

Gaziantep'te, geçen ağustos ayında 40'ı çocuk 56 kişinin yaşamını yitirdiği kına gecesi katliamı ve 16 Ekim’de operasyon sırasında 3 polisin şehit olduğu terör örgütü DEAŞ'ın canlı bomba saldırılarına ilişkin iddianame hazırlandı. Tutuklu 11 sanıktan 9'u hakkında 17 ile 160 kez arasında değişen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, terör örgütü DEAŞ'ın sözde Gaziantep sorumlusu olan ve polis operasyonu sırasında öldürülen Mehmet Kadir Cebael'in, 56 kişinin hayatını kaybettiği kına gecesi saldırısının ardından bombanın içerisine etkisini artırması için konulan demir parçalarının büyük kesilmesini eleştirerek, "Ahmet demirleri büyük kesmiş, zayiat az olmuş" dediği belirtildi.

Gaziantep'te geçen yıl 20 Ağustos günü Doğu illerinden göç edenlerin yoğunlukla oturduğu Beybahçe Mahallesi'nde Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin düğünü öncesinde yapılan kına gecesine, DEAŞ terör örgütü tarafından canlı bomba saldırısı düzenledi. Patlamada üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirince parçalanan DEAŞ'lı terörist; 40'ı çocuk 56 kişi ölümüne, 44'ü çocuk 87 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran saldırının ardından başlatılan soruşturmada polis, kına gecesine saldıran teröristin izine ulaşamadı. Saldırıyı aydınlatmak için istihbarat ve terör birimleri DEAŞ ile ilgisi bulunan herkesi mercek altına alarak titiz bir çalışma başlattı. 

Polisin uzun süren takibinin ardından Eylül ayında DEAŞ'ın, cemevinde Alevi kökenli kişilere yönelik saldırı hazırlığında olduğunu saptadı. Bunun üzerine, içerisinde Alevi Kültür Derneği'nin de bulunduğu cemevi çevresini trafiğe kapatan polis, zırhlı araçlarla bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Bu sırada yürütülen çalışmalarda çok sayıda kişi gözaltına alındı, basılan bir depoda terör örgütünün saldırılarda kullanacağı mayın, patlayıcı ile patlamada şiddeti artırıcı malzemeler ve metal kesme makinesi ele geçirildi.

İZİNE ULAŞILAN TERÖRİST KENDİNİ PATLATTI, 3 POLİS ŞEHİT OLDU

Polis ekipleri, saldırı için uygun zemin aradığı bilinen teröristlerin izine 16 Ekim günü ulaştı. Güneykent Mahallesi'nde hücre evinin adresini saptayan polis, bir kişinin kuşku uyandıracak şekilde elinde taşıdığı çantayla girdiği binadan eli boş çıktığını görünce harekete geçti. Eve düzenlenen baskında Ebu Yusuf kod adli Suriyeli terörist Muhammet Şerif üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi, patlamada 3 özel harekat polisi şehit oldu, 9 polis ve 1'i çocuk 4 Suriyeli yaralandı.

GAZİANTEP SORUMLUSU ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün polis ekipleri, hem kına gecesi saldırısını hem de 3 polisin şehit olmasıyla engellenen yeni saldırının talimatını DEAŞ terör örgütünün Gaziantep sorumlusu olan ve Ankara Gar saldırısı faili olarak terör nitelikli arananlar listesinde 'turuncu bülten' ile aranan Kadir Cebael'in kaldığı evin adresini saptadı. Burak Mahallesi'ne giderek çevrede operasyon için hazırlık yaparken, Cebael'in silahlı şekilde görülmesi üzerine bölgede görevli zırhlı araçtan açılan ateşle vuruldu. Yaralanan terörist bu sırada evdeki patlayıcıları infilak ettirerek öldü. Patlamanın ardından girilen evde teröristin eşi Fadile ile 2 çocuğunu sağ olarak bulan polis, mühimmat ve dijital materyaller ele geçirdi. Derinleştirilen soruşturmada ulaşılan yeni isimlerin gösterdiği yerlerde bir kısmı toprağa gömülü patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı soruşturmada aralarında öldürülen DEAŞ'ın sözde Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael'in eşinin de bulunduğu 11 kişi tutuklandı, saldırılarla ilgisi olmadığı saptanan çok sayıda kişi hakkında da 'DEAŞ terör örgütü üyeliği' suçundan dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.