İsrailli milletvekilinden çirkin öneri

İsrailli milletvekilinden çirkin öneri
İsrailli bir milletvekilinin, Filistin yönetiminin terörü desteklediği iddiasıyla Filistinlilere ödenen vergi gelirlerinde kesintiye gidilmesi kanun teklifi sunduğu bildirildi.

İsrailli milletvekili, Filistin yönetiminin "terörü desteklediği" iddiasıyla Filistinlilere ödenen vergi gelirlerinde kesintiye gidilmesini öneren kanun teklifi sundu.

İsrail'in Yedioht Ahronoth gazetesinin haberine göre, kanun teklifinde, Filistin yönetiminin, İsrail hedeflerine yönelik düzenledikleri saldırılar sırasında ölen ya da uzun yıllar hapis cezası alan Filistinlilerin ailelerine aylık bağladığı ifade edilerek, 2016 yılı bütçesinde bu ödenek için 1,1 milyar şikel tahsis edildiği belirtildi.

Kanun teklifinde, "Bu ailelere yapılan yardımların Oslo Anlaşması'nı ihlal ettiği için İsrail'in Filistin yönetimi yararına aldığı vergilerden bu miktarın kesilmesi gerekiyor" ifadesi kullanıldı.

İsrail yasalarına göre, kanun teklifi meclisten oylamaya önce Mevzuat İşleri Bakanlık Komitesi'ne sunuluyor.

İsrail, Filistin'in bütçesinin yüzde 70'ini teşkil eden vergi gelirlerini, Ramallah yönetiminin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üyelik kararı alması üzerine 2015 yılı başında 4 ay boyunca ödememişti. Filistin'in aylık yaklaşık 180 milyon dolara ulaşan ithalat ve ihracattan elde ettiği gelirin vergisine İsrail tarafından el konuluyor. İsrail, daha sonra söz konusu miktarı, Ramallah'taki Filistin hükümetine teslim ediyor. Filistin yönetimi, bu gelirlerle 175 bin memurun maaşını ödüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.