Metro saldırganlarının kimliği belli oldu!

Metro saldırganlarının kimliği belli oldu!
Kırgızistan güvenlik birimleri St Petersburg saldırganının Kırgızistan doğumlu Ekbercan Celilov olduğunu açıkladı.

Rusya'nın en büyük ikinci kenti St. Petersburg'da 11 can kaybına yol açan terör saldırılarının ardından, gizli servis saldırganların izini sürüyor.

Rus medyasına bugün yansıyan bilgilere göre, dün akşamüstü güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkan şüphelinin yanında bir de kadın vardı. Rus haber ajanslarından RIA Novosti, patlama alanında Orta Asyalı bir kişinin cesedinin bulunduğunu bildiriyor. 

TASS'a göre ise, Orta Asyalı bir erkek ve bir kadının saldırıyı düzenlediği doğrulandı. Haber ajansına konuşan bir güvenlik kaynağı, "Polisin gözüne kamera kayıtlarını izlerken takıldılar. Kimlikleri belirlendi" dedi.

İngiliz medyası ise, ikinci bir intihar saldırganının daha tespit edildiğini yazdı. Habere göre, saldırının arkasındaki isim 22 yaşında ve Kazakistan doğumlu. Ancak, Kazakistan resmi açıklama yaparak bu bilginin yanlış olduğunu duyurdu.

KIRGIZİSTAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Dakikalar sonra ise Kırgızistan'dan açıklama geldi, saldırganın Kırgızistan doğumlu bir Rus vatandaşı olduğu belirtildi. Interfax, açıklamayı Kırgız gizli servisinin yaptığını bildiriyor.

Kırgızistan güvenlik birimleri St Petersburg saldırganının Kırgızistan doğumlu Ekbercan Celilov olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.