Kumanda televizyonda! 330 dakika ile dünya rekoru kırdık

Kumanda televizyonda! 330 dakika ile dünya rekoru kırdık
RTÜK’ün verilerinden derlenen televizyon izleme alışkanlıkları raporuna göre Türkiye, günlük televizyon izleme rekoru kırdı.

Televizyon izleme oranlarında 330 dakika ile dünya birincisi olan Türkiye’de, halkın ilk tercihini magazin programları ve diziler oluşturdu.

Son bir yılda 18 bin 586 magazin haberiyapılırken, dizilerle ilgili, medyada 6 bin 177 haber yer aldı. Uzmanlar, zamanının büyük bir bölümünü ekran başında geçiren halkın, sosyolojik ve psikolojik olarak büyük sorunlar yaşayabileceğini belirtiyor.
 

MİLLİ VİZYONUMUZ TELEVİZYON...

Televizyon izleme alışkanlıkları üzerine hazırlanan rapor, acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Yapılan araştırmaya göre Türkiye, dünya genelinde günlük televizyon izleme oranlarında 330 dakika ile dünya rekoru kırdı. Ajans Press’in RTÜK’ten derlediği verilere göre gününün büyük bir kısmını televizyon izleyerek geçiren Türk halkının ilk tercihi magazin programları ve diziler oldu. Medyada çıkan haberler incelendiğinde magazin haberlerinin dizi haberlerinin önüne geçtiği görüldü.
 
 kumanda-1.jpg

18 bin 586 magazin haberi 

Geçtiğimiz yıldan itibaren 18 bin 586 magazin haberi yapılırken, dizilerle ilgili ise medyaya 6 bin 177 haber yansıması olduğu belirtildi. Televizyon izleyicilerinin profilinin çıkarıldığı araştırmada kadın izleyiciler sırasıyla bilgi yarışması, dizi, kadın programları, realityshow ve magazin programlarını ağırlıklı olarak izledi. Erkek izleyiciler ise yalnızca tartışma programlarının olduğu dilimde kadınların önüne geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.