Bekir Bozdağ: Avrupa'nın tek derdi: Evet!

Bekir Bozdağ: Avrupa'nın tek derdi: Evet!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yapılacak referandum hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Biz, Almanya veya Hollanda değil, Türkiye'nin hükümet sistemi değişikliğini oylayacağız. Bunun tek bir açıklaması var, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. PKK, DHKP-C ve FETÖ dahil, terör örgütlerinin tamamıyla etkin ve netice alıcı mücadele yapacak bir Türkiye'yi istemiyorlar. Kriz ve kaosları kendi iradesiyle aşacak bir Türkiye istemiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bozdağ, bir dergiye verdiği röportajda, Türkiye'nin geleceğinin cumhurbaşkanlığı sistemine bağlı bulunduğunu, öngörülen yeni sistemin iç ve dış tehditlere karşı zorunlu bir reform olduğunu bildirdi.

Anayasa değişikliğiyle vatandaşların yürütme organını doğrudan belirleyeceğini vurgulayan Bozdağ, yeni sistemde iki başlı bir yürütmeye son verilerek, yürütme yetkisinin cumhurbaşkanınca kullanılmasının öngörüldüğüne işaret etti.

Bakan Bozdağ, devletlerin rejimlerine göre demokrasi, otoriterizm, totalitarizm şeklinde üçlü bir ayrıma tabi tutulduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Diktatörler otoriter ve totaliter rejimlerde bulunmaktadır. Değişiklikte ne tek parti sistemi ne cumhurbaşkanının seçimlerle görevden alınamaması ne kuvvetler ayrılığı ilkesinin kaldırılması ne temel hak ve özgürlüklerin keyfice sınırlanması ne de hukukun üstünlüğünün bertaraf edilmesi söz konusudur. Cumhurbaşkanı seçimle gelip seçimle gitmektedir."

Yapılanın sadece bir hükümet sistemi değişikliği olduğuna dikkati çeken Bozdağ, başkanlık sistemlerinde "başkanların diktatör olduğunu" iddia etmenin son derece yersiz olduğuna değindi. Bozdağ, cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçildiğinden, siyasal açıdan milletin sandıktaki denetimine tabi olacağını bildirdi.

"Evet' çıkmasın diye uğraşıyorlar"

Yürütme yetkisinin cumhurbaşkanlığında toplanacak olmasının, daha güçlü ve istikrarlı bir yönetim sağlayacağını belirten Bozdağ, şunları ifade etti:

"Biz, Almanya veya Hollanda değil, Türkiye'nin hükümet sistemi değişikliğini oylayacağız. Bunun tek bir açıklaması var, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. PKK, DHKP-C ve FETÖ dahil, terör örgütlerinin tamamıyla etkin ve netice alıcı mücadele yapacak bir Türkiye'yi istemiyorlar. Kriz ve kaosları kendi iradesiyle aşacak bir Türkiye istemiyorlar. Bakıyorsunuz hep beraber hücum halindeler. 'Evet' çıkmasın diye uğraşıyorlar. Çünkü 'evet' Türkiye'nin lehinedir. Güçsüz, zayıf, istikrarsız bir Türkiye terör, kriz ve kaoslarla baş edemeyen ve her defasında Avrupa'dan imdat dileyen bir Türkiye isteyenler, sandıktan 'evet' çıkmasını istemiyor. Türkiye'nin meşru hükümetinin bakanları Almanya'da, Hollanda'da konuşamıyor, konuşturulmuyor ama PKK terör örgütü bütün gücüyle orada toplantı, gösteri ve konuşma yapabiliyor hatta polis onların güvenliğini sağlıyor."

Bakan Bozdağ, şiddete, teröre ve herhangi bir kanunsuzluğa hayatları boyunca bulaşmamış Türk toplumunun bir toplantı yapmak istediğinde izin verilmediğini vurgulayarak, "Peki Almanya ve AB'ye göre terör örgütü PKK ve yandaşlarının böylesi bir terör propagandası yapmasına nasıl izin veriliyor? Bu hukuk devleti anlayışıyla nasıl izah edilebilir?" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.