Gözünü oraya dikmişti! Korkulan oldu

Gözünü oraya dikmişti! Korkulan oldu
Halep’in düşmesi sonrası Esed rejiminin gözünü diktiği İdlib’te korkulan oldu.

Aralık 2016’da Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin “Halep’te yaşananların önümüzdeki günlerde muhaliflerin kontrolündeki İdlib’de olmayacağını garanti edebilir misiniz?” sorusuna Mistura “Hayır, garanti edemem” cevabını vermişti.

İKİNCİ HALEP OLABİLİR

Bölgede İran ve Rusya’nın desteğiyle ilerleyen Esed, Halep sonrası gözünü diktiği İdlib’e saldırdı. Eğer gerekli önlemler alınmazsa büyük bir insanlık dramının yaşandığı Halep katliamının bir benzeri her an İdlib’te yaşanabilir…

KİMYASAL SALDIRI DÜZENLEDİLER

İdlib'deki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu sabah erken saatlerde rejime ait savaş uçakları, İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesine klor gazı attı.

ÇOĞU ÇOCUK 100 SİVİL ÖLDÜ

Suriye geçici hükümeti Sağlık Bakanı Ferras Cundi, Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında 100'den fazla sivilin öldüğünü, çoğu çocuk 500 sivilin de gazdan etkilendiğini söyledi.

ERDOĞAN’DAN ASTANA SÜRECİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki kimyasal saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Sivillere yönelik kimyasal silah kullanılması insanlık dışı bir saldırıdır, kabul edilemez. Astana sürecindeki emekleri heba etme riski taşıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.