Hainlerin telefon trafiği deşifre oldu!

Hainlerin telefon trafiği deşifre oldu!
FETÖ’cü darbe girişiminin merkez üssü Akıncı’da yaşananlara dair iddianame, cuntacıların 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki yurtdışı telefon trafiğini deşifre etti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’nde yaşananlara ilişkin Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç tarafından hazırlanan iddianamede yer alan HTS kayıtları, şüphelilerin bağlantılarına ilişkin ilginç veriler ortaya koydu. Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri Albay Veysel Kavak, 15 Temmuz gecesi karargaha giderek darbenin yönetim merkezi olan Akıncı Üssü ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı ve Türkiye genelindeki darbe faaliyetine katılan Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli arasında irtibatı ve koordinasyonu sağladı.

3 NİSAN’DA ABD’DEYDİ

Darbe faaliyetleri kapsamında çok sayıda telefon trafiği gerçekleştiren Kavak’ın, kalkışma sırasında ve öncesinde uluslararası telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği de belirlendi. Kavak, Belçika’daki numarayla 13 Temmuz’da 3, 14 Temmuz’da 4, 15 Temmuz 4 kez görüştü. Kavak ayrıca 15 Temmuz günü Yunanistan’da kullanılan numarayla telefon görüşmesi gerkçekleştirirken, İngiltere’de kullanılan numarayla da mesajlaştı. Kavak, 16 Temmuz günü de ABD’deki numarayla görüştü. Kavak’ın son yurtdışı seyahatini 3 Nisan’da ABD’ye yaptığı tespit edilirken, bu seyahatin kalkışmanın sivil yöneticileri Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek’in Mart ayındaki ABD gezisi sonrasına denk geldiğine dikkat çekildi.

İKİ ÜLKE İLE 25 GÖRÜŞME

15 Temmuz öncesi Eskişehir 1. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve Müşterek Kuvvet Hava Komutanı olarak görev yapan cuntacı general Recep Ünal’ın da başarısız olan darbe girişimi sonrası gerçekleştirdiği telefon trafiği dikkat çekti. Darbe faaliyetlerinden önce Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’ndeki telefon hatlarından hangilerinde kayıt özelliği olmadığını araştırdığı, kalkışma sırasında da bu telefonlardan görüşmeler yaptığı belirlenen Ünal’ın hava trafiğinin yönetildiği bu merkezdeki darbenin önlenmesine yönelik hiçbir faaliyette bulunmadığı vurgulandı. 4 Mayıs 2016’da İtalya’daki bir numarayla görüşen Ünal’ın 16 ve 17 Temmuz tarihlerinde de Almanya’da kullanılan bir numarayla 25 kez görüşme yaptığı ortaya çıkarıldı.

36 SANİYELİK KONUŞMA

FETÖ’cü olmayan subayların sicil notlarının düşürülmesi ve tasfiyesinde rol aldığı belirtilen cuntacı general Kemal Akçınar’ın Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının düğününe davetli olmasına rağmen katılmadığı kaydedildi. Darbecilerin atama listesinde Ankara Valisi olarak atanan ve bu görevi almak için Ankara’ya gelerek diğer cuntacılarla işbirliği içerisinde hareket eden Akçınar, 25 Mayıs’da Romanya, 28 Haziran’da Kazakistan, 16 Temmuz’da İngiltere, 18 Temmuz’da ise ABD Washington’da kullanılan telefonlarla görüşmeler gerçekleştirdi. Akçınar’ın ABD görüşmesinin zaat 20.56’da 36 saniye olduğu belirtildi. 28 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında ABD’de bulunan Akçınar’ın bu seyahat tarihleri arasında sivil yönetici Hakan Çiçek’in de ABD’de bulunduğuna dikkat çekildi.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum