AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı açıkladı: AB kapısında beklemeye devam

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı açıkladı: AB kapısında beklemeye devam
Türkiye ile İsrail arasında “kamuoyu önünde” yaşanan kriz, bürokratlar arasındaki yakın mesaiyi örtüyordu. Benzeri, AB ile ilişkilerde de görüldü.

Kamuoyuna AB karşıtı sert mesajlar verilirken ve sanki “köprüler atılacakmış” izlenimi oluşturulurken, üst düzey bir bürokrat meseleyi özetledi. 

AB Bakanlığı Müsteşar Vekili Selim Yenel, “2015-2016 döneminde müthiş bir yakınlaşma oldu. 3 aylık, 4 aylık bir süreç içerisinde 4 tane zirve yaptık ve bir bakıma Türkiye-AB İlişkileri tekrar rayına oturdu zannettik. Şimdi yine ilişkilerimizde bir gerilim var. Ama bu da aşılacak” diyerek  AB macerasının süreceği müjdesini(!) verdi! 

AB KAPISINDA BEKLEMEYE DEVAM

AB ve Türkiye tarafından finanse edilen “IPA Semineri: Kazanımlar ve Fırsatlar” konulu toplantıda konuşan AB Bakanlığı Müsteşar Vekili Selim Yenel, Türkiye ile AB’nin inişli çıkışlı serüveninin geleceğinin tekrar parlak olacağına inancını dile getirdi. “2015-2016 döneminde müthiş bir yakınlaşma oldu. 3 aylık, 4 aylık bir süreç içerisinde 4 tane zirve yaptık ve bir bakıma Türkiye-AB ilişkileri tekrar rayına oturdu zannettik. Ama arkasından 15 Temmuz geldi. Şimdi yine ilişkilerimizde bir gerilim var. Ama bu da aşılacak” diye konuştu. 

Türkiye zarar görmedi!

Katılım sürecinin sürdüğünü söyleyen Yenel, “Diyeceksiniz ki ‘İngiltere çıkıyor, durum değişti’, AB’ye girelim ya da girmeyelim. Olabilir, bunları tartışabiliriz tabii ama Türkiye bu süreçten hiçbir zaman zarar görmedi” açıklamasında bulunurken, Türkiye-AB ilişkilerinde iki tarafın da kazandığını belirtti. 

BÜROKRAT DEYİP GEÇMEMELİ!

Mavi Marmara katliamının ardından Türkiye ile İsrail arasında, “kamuoyu önünde” bir kriz yaşanmıştı. Ekonomik ilişkiler tam gaz sürerken, hatta iki ülkenin ticaret hacmi tarihi rekorlar kırarken, bürokratların sürdürdüğü diplomatik ilişkiler de “gizli kapılar arkasında” sürmüştü. Siyasilerin kamuoyu vicdanını okşayan “sert”(!) mesajları, diplomatik ilişkilerin el altından yürümesini engellememişti. Neticesinde de, iki bürokratın, Türkiye’den Feridun Sinirlioğlu ve İsrail’den DoreGold’un uzun süredir devam eden dirsek teması, iki ülke arasındaki “normalleşme” (!) ile son bulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum