Akşener’den “FETÖ’cü avukat” açıklaması

Akşener’den “FETÖ’cü avukat” açıklaması
Meral Akşener, “avukatının FETÖ’den tutuklandığı” haberleriyle ilgili olarak açıklama yaparak, Nuri Polat'ın avukatı olmadığını, iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü.

MHP’li muhaliflerden olan ve referandum sürecinde “hayır” için çalışan Meral Akşener, Anadolu Ajansı’nın geçtiği “Meral Akşener’in avukatı FETÖ’den tutuklandı” haberiyle ilgili açıklama yaptı.

Akşener, Nuri Polat'ın MHP İstanbul il teşkilatında görevli biri olduğunu, avukatı olmadığını, iddiaların asılsız olduğunu iddia etti.

FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında 30 şüpheli tukuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan Nuri Polat ise tartışmalara neden oldu. Çünkü Polat'ın Meral Akşener'in eski avukatı olduğu iddia ediliyordu.

Meral Akşener vekalet verdiği 3 avukatının olduğunu da belirterek, bu isimleri açıkladı.

Akşener’in açıklaması şöyle:

"İstanbul MHP disiplin kurulu üyesi ve İl Başkan yardımcısı bir avukat, FETÖ meselesi ile ilgili göz altına alınmış. yani MHP İstanbul İl teşkilatında görev yapan, seçilmiş bir şahıstan söz ediyoruz. Nasıl olmuşsa bu şahıs benim hukuk danışmanım olmuş. Benim üç tane vekalet verdiğim avukatım var. Birisi Feridun Bahşı, Yörük Ali Paşanın Kızı, Aslıhan Aydın, Meral Alemdar'dır. Elinde belge bilgi olmadan kimki bana FETÖ'cü diyorsa, arkadaşlarıma FETÖ'cü diyorsa, Namussuz, Alçak, Şerefsiz, Onursuz, Korkak, Sefildir."

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP'li Lütfü Türkkan da "Tutuklanan kişi, Meral Akşener'in avukatı olmayıp, MHP İstanbul İl Teşkilatı'nda halen İl Disiplin Kurulu üyesidir. Mabadınızdan uydurmayın" ifadelerini kullandı.

22-023.jpg

AA'NIN GEÇTİĞİ HABER

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında eski MHP milletvekili Meral Akşener'in, Dink cinayeti davası sanığı Erhan Tuncel'in ve eski emniyet müdürlerinin avukatlarının da aralarında bulunduğu 30 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akşener'in avukatı Nuri Polat, Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu ve hakkında FETÖ'den dava açılan eski emniyet müdürlerinin avukatlığını yapan Nazif Aktaş ile Seyfettin Dayan'ın da aralarında bulunduğu 38 kişinin ifadeleri alındı.

25 avukat "ByLock" kullanıcısı

Savcılık, şüpheli avukatlardan 31'ini tutuklanmaları, 7'sini de adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Nöbetçi hakimlikçe sorguları yapılan Nuri Polat, Erdoğan Soruklu, Nazif Aktaş ve Seyfettin Dayan'ın da aralarında bulunduğu 30 avukat tutuklanırken, 8 avukat da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 25 avukatın örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu, diğer şüphelilerin ise "ByLock" kullanan başka şahıslarla telefon irtibatı bulunduğu tespit edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.