Ruslara şikayet etti!

Ruslara şikayet etti!
Suriye’nin Rusya Büyükelçisi Riyad Haddad, Türkiye’nin tek taraflı olarak Suriye topraklarını işgal ederek devlet sınırını Suriye derinlerine doğru ilerlettiğini savundu.

Suriye’nin Rusya Büyükelçisi Riyad Haddad, Türkiye’nin tek taraflı olarak Suriye topraklarını işgal ederek devlet sınırını Suriye derinlerine doğru ilerlettiğini savundu.

TEHDİTLER SAVURDU

Sputnik'in haberine göre ise Haddad, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki faaliyetlerini durdurmaması durumunda, Şam'ın ülke topraklarını korumak için askeri seçenek de dahil her türlü yola başvurma hakkı olduğunu söyledi.

TÜRKİYE DERİNLİKLERE DOĞRU İLERLEDİ

Haddad Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, "Türkiye Afrin Çayı’nın kurumasından faydalanarak iki ülke arasındaki devlet sınırını sanki orası Türk toprağıymış gibi bizim topraklarımızın derinliklerine doğru ilerletti. Böylelikle Suriye toprakları işgal edildi" ifadesini kullandı. Büyükelçi, "Bu tür eylemleri ülkemizin egemenliğinin ihlali olarak kabul ediyoruz" diye ekledi.

Haddad "Suriye'nin kendisine yönelik her türlü saldırganlığa karşılık verme hakkı var. Ancak hükümetimiz bu soruna bir çözüm bulmak için gereken ilk adımın Birleşmiş Milletler de (BM) dahil dünya kamuoyunu ve Rusya başta olmak üzere müttefiklerimizi bilgilendirmekten yana. Bir çözüm bulunmazsa, Suriye ordusu elbette ki topraklarını mümkün olan her şekilde koruyacaktır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE 2 KAMP KURDU

Haddad, Türkiye'nin Suriye topraklarını ele geçirerek İdlib'e ağır teçhizatlar soktuğunu öne sürdü,  "Türkiye, İdlib'in Kurbat ve Atma bölgelerini işgal ederek Suriye topraklarını ele geçirmeye başladı" dedi, Türkiye'nin 2 yeni kamp kurduğunu savundu. 

EL BAB'DAN GERİ ÇEKİLMEDİLER

Haddad, Fırat Kalkanı operasyonunun sona erdiği yönündeki açıklamaların sahada olanlarla bağdaşmadığını öne sürerek "Pratikte Türkiye El Bab'ın kuzeyindeki askerlerini geri çekmedi ve müttefikleri olan örgütlerle orada bir şehir inşa etmeye çalışıyor" dedi.

TÜRKİYE DUVAR ÖRÜYOR

Haddad "Türk askerleri Afrin'in kuzeyindeki Dikmedaş bölgesine de girip kentteki tepeleri işgal etti. Bölgede ağır teçhizatlar ve zırhlı araçlar var. Türk askerleri işgal ettikleri topraklarla bizim bölgemizi ayıracak bir duvar örmek için hazırlıklara başlıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.