Alman polisinden Türk gencine ölüm dayağı

Alman polisinden Türk gencine ölüm dayağı
Almanya'nın Stutgart şehrinde trafik kazası geçiren Türk gencine Alman polisleri tarafından ölesiye dayak atıldı.

Almanya'da yaşayan Gökhan Ayman adlı genç, bir arkadaşının kullandığı otomobille Stuttgart yakınlarında trafik kazası yaptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kaza geçiren Gökhan Ayman ile diğer araç sahiplerine ilk müdahaleyi yaptı.

Burunları bile kanamadan takla atan otomobilden çıkan gençlerden Gökhan Ayman ve diğer kazaya karışan aracın sürücüsü bir birlerine sigara ikram ederek konuşmaya başladılar. Bu esnada olay yerine gelen polisler güvenlik önlemlerini aldıktan sonra kendileride bir köşede sigara içmeye başladılar.

idyyq_1491426885_8602.png

POLİSLER GÖKHAN'IN BOĞAZINI SIKARAK YERE YATIRDI

Gökhan Ayman olayın şokunu yaşarken polislerden Türk kökenli olan S.Ç. tarafından elindeki sigarayı atması yönünde uyarıldı. Oysaki polisler dahil diğer kazazedeler de ellerinde sigaralar olay yerinde bulunuyorlardı, Ayman Polise ‘’ burada siz dahil herkes sigara içiyor neden sadece bana söylüyorsun ‘’ diyerek tepki gösterdi, bunun üzerine polislerden ikisi Gökhan Aymanı boğazını sıkarak zorla yere yatırdılar.

Diğer polisler ve Türk kökenli polis S.C. Aymana yumruk ve coplarla vurmaya, hakaretler savurmaya devam ettiler.

rgr00_1491426898_7992.jpg

ATILAN YUMRUKLARDAN NEFESİ KESİLDİ

Acıyla bağıran Türk genci , gözünün görmediğini ve nefes alamadığını söylediğinde ancak vurmayı bırakan polisler tarafından, yakında bulunan ambulans ile hastaneye götürüldü.

GÖKHAN İKİNCİ ŞOKU HASTANEDE YAŞADI

Bu defada hastanede doktorun kendisine ‘’ Polislere neden saldırdın ‘’ demesi ve kaza geçirmiş bir kişinin polisler tarafından dövülmesine duyarsız kalması, Türklere son zamanlarda Avrupa’da yapılan haksız uygulamaların ne derece gerçek olduğunu göstermektedir.

Yaşanan bu talihsiz olayı anlatan Gökhan sözlerini şöyle sürdürdü ‘’Önümüzde hatalı şeritte duran araca çarptık ve takla attık, araçtan kendi imkanlarımızla çıktık. Bir süre sonra polis ve ambulans geldi bizim her hangi bir sağlık problemimiz olmadığı anlaşılınca, ben diğer kazaya karışan arkadaş ile konuşmaya başladık, bir birimize sigara ikram ettik. Bu esnada polis bana alkol kontrolü yapacağız dedi, aracı ben kullanmıyordum dedim, bana sigaramı söndürmemi söyledi, herkes sigara içiyor dedim, bana bağırarak ve hakaret ederek sigaramı söndürmemi tekrarladı, bende içeceğimi söylediğimde üzerime yürüdüler ve elimi bükerek beni yere yatırdılar.

4 POLİS BİRDEN BENİ DÖVMEYE BAŞLADI

Müdahale etmediğim ve zor kullanmadığım halde beni yere yıktılar ve üzerime 4 polis çullanarak ellerindeki copla vurmaya başladılar.

TÜRK KÖKENLİ POLİS BANA YUMRUK ATTI

Onların arasında bulunan Türk kökenli polis S.Ç. karşıma geçerek suratıma yumruklar vurmaya başladı, beni yüz üstü yatırıp vurmaya devam ettiler. Aldığım darbelerden dolayı gözüm görmüyor kör oldum diye bağırmaya başladım, nefessiz kaldım, daha sonra beni ambulansla doktora götürdüler ,doktor benim kaza sonucu bu hale geldiğimi söylediğinde ben hayır polisler beni dövdü siz nereden biliyorsunuz dedim.

Doktor siz polise nasıl davrandınız da bu hale geldiniz diyerek benim durumumu     görmezden geldi ve polislerin tarafında yer aldı. Beni suçlu duruma sokmaya başladılar,  sanki polise saldırdım gibi bir tavır takındılar. Bu konuyu savcılığa taşıdım, şu an  soruşturma açıldı elimde video görüntüleri var bunları mahkemeye sundum ve araştırılıyor.’’

DEMOKRASİ ÜLKESİNDE ÇİFTE STANDART
Başına gelenleri gazetemize anlatan Gökhan Ayman şahitlerinin olduğunu ve hastaneden gelecek raporları da beklediğini söyledi.

Yaşanan bu olayla ilgili Alman polisinin ve Savcılığın Henüz somut bir girişimde bulunmamış olması çifte standardın ve Türklere karşı oluşan bakış acısının ne olduğunu ortaya koymaktadır.

jbfb9_1491426928_1176.jpg

ALMAN BASINI OLAYI ÇARPITTI


Gökhan Ayman olaydan bir gün sonra kendisi ile  görüşmek isteyen Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild ve Stuttgarter Zeitung'a hayır dedi. Bu durumu içlerine sindiremeyen gazetelerin olayı çarpıtarak Gökhan Aymaz'ın polise saldırıp hakaret ettiğini yazdı. Özgürlükten, insan haklarından ve demokrasinden söz eden bu iki gazete Gökhan'ın dayak yemiş, gözü şişmiş fotoğraflarını görmezden gelip yalan haber yaparak nasıl bir gazetecilik yaptıklarını ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum