Kılıçdaroğlu'nun 'evet' çadırındaki diyaloğu

Kılıçdaroğlu'nun 'evet' çadırındaki diyaloğu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep Üniversitesi yakınındaki 'Evet' çadırını ziyareti sırasında vatandaşlarla sohbet etti. İşte o sohbetten bir bölüm...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "hayır" çadırını ziyaret etmesinin ardından, kritik bir karar verdi ve "evet" çadırını ziyaret etti.

ÇOK YANLIŞ BİR ÇADIRA GİTTİ

Ancak, 18 yaşında seçilme hakkı maddesine karşı çıkan Kılıçdaroğlu, yanlış bir seçim yaparak üniversiteli gençlerin kurduğu "evet" çadırına gitti. Kılıçdaroğlu'na burada 18 yaşında seçilme hakkı getiren madde hatırlatıldı.

Çadırdakilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu çadırdakilere neden "evet" dediklerini sordu.

"GENÇ BİRİ OLARAK BEN DE MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYORUM"

Çadırdaki vatandaşlardan biri Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Yüzde 68 evetle geliyoruz sizin için de evet diyoruz. Burası üniversite çadırı, gençlik kolları burada önümüz açılsın istiyoruz. Genç biri olarak bende milletvekili olmak istiyorum, o yüzden bu yeni anayasaya evet diyoruz" yanıtını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu "evet" çadırındaki vatandaşlara "Biz ayrıca milletvekili sayısının 600 olmasını istemiyoruz, 440 yeter, 550 yeter" dedi. Vadandaşın yanıtı ise, "Nüfüs oranına baktığımız zaman daha önceki yıllarda 650 milletvekili olmuş" ifadeleri oldu. Kılıçdaroğlu," Yok 650 hiç olmadı, bize göre 600 fazla ama size göre makul olabilir,bunu oturup tartışabiliriz" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Evet" çadırındaki vatandaşlara neden "hayır" denmesi gerektiğini anlattı.

Evet çadırındaki bir vatandaşın, 'ama bizi niye hayır dediğiniz için ikna edin sayın başkanım, Başbakanlık fuzili' sözleri üzerine Kılıçdaroğlu: "Söyleyeyim, Başbakanlık kalkmamalı. Olur mu fuzili, yani size göre fuzuli ama bize göre kalkmamalı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.