Erbakan Ödülleri sahiplerini buldu

Erbakan Ödülleri sahiplerini buldu
Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız adına tertip edilen “Erbakan Ödülleri” sahiplerini buldu.


Erbakan Ödülleri Platformu tarafından geçtiğimiz gün Beşiktaş MKM’de düzenlenen görkemli törenle “Erbakan Ödülleri” sahiplerini buldu. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve Erbakan Ödülleri Platformu adı verilen, alanında saygın kişilerin yer aldığı jüri üyeleri, 6 dalda kategori belirledi. Bu görkemli salonda ödüller belirlenen kişilere takdim edildi. Törene akademik, sanat, siyaset, iş, spor ve medya çevrelerinden çok sayıda davetli katılarak salonu hırca hınç doldurdu.  

Bilim Ödülü Yüksek Mühendis Özdemir Bayraktar’a, Düşünce Ödülü Suriyeli mütefekkir Cevdet Said’e, Medya Ödülü CNN Türk Ekonomi Editörü Cem Seymen’e, Sanat Ödülü Doç. Dr. Süleyman Erguner’e, Spor Ödülü kayak sporcusu Ayşe Kader Yavuz’a, Onur Özel Ödülü ise Süleyman Arif Emre’ye verildi.
 

İSLAM’IN SANCAĞINI TAŞIYORSUNUZ
 

Düşünce ödülünü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun elinden alan Suriyeli mütefekkir Cevdet Said’in, “Türk milleti İslam’ın sancağını taşıyor. Allah sizlerden razı olsun” sözleri coşkuyla karşılandı.
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Böyle bir ödül töreninin tertip edilmesi takdire şayandır. Erbakan Hocamız siyasi kimliğiyle, mühendisliğiyle ve ekonomiye yaklaşımıyla öne çıkıyor. Ama Erbakan Hocamız bize yeni bir medeniyet anlayışı sundu. Eski değerlerimizi bugüne sunarak nasıl yaşayacağımız konusundaki prensipleri anlattı. Erbakan Hocamızla en azından 45 seneyi bir arada geçirmenin mutluluğunu burada söylüyorum. Erbakan Hoca bize yeni bir medeniyet anlayışı getirdi. Batı medeniyetini bizim medeniyetimizle mukayese edilemeyecek kadar farklı görüyordu. Çünkü bizim medeniyetimiz hak ve adalet ekseninde yer alır” diye konuştu. Erbakan Hoca’nın ufuk açacak adımlar attığını söyleyen Karamollaoğlu şunları söyledi: “Medeniyetin temelinde kültür yatar. Kültürü bize anlatan edebiyattır. Onu bize görsel ya da duygusal olarak anlatan sanattır. Paylaşma konusunda ekonomi yatar. İnsanların kendi enerjilerini belli maksat için yönlendirmesinde de sanat yatar. Bizim medeniyetimiz, inancımızın üzerine inşa edilmiştir. Bizim en önemli özelliğimiz hakka adalete bağlı olmaktır. Bir toplumda eğer adalet bozulmuşsa diğer sahalarda atılacak adımlarla da toplumu ileri taşımak mümkün olamaz. Bilim, problemlerin çözülmesinde, toplumun ileri gitmesinde yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan durumdur. Tıp alimlerine, astronomlara, matematikçilere bakın her yerde bilimin nasıl canlandığını bugünkü değerlerin üzerine neler eklendiğini görürüz. Bütün bu sahalarda Erbakan Hocamız ufkumuzu açacak adımlar atmıştır. Siyasetteki üslubu bizim için en önemlisidir. Kucaklayıcıdır. Düştüğü yerden kalkmış ve kaldığı yerden koşusuna devam etmiştir.”
 

SALON “MÜCAHİT ERBAKAN” DİYE İNLEDİ
 

“Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog” mottosu ile gerçekleşen törende Fatih Yener ile Sinan Söyler’in ney ve gitarla sunduğu mini resital dinletisi, salonda heyecanı adeta doruklara çıkardı. Salondaki coşku zaman zaman yerini duygusal anlara bıraktı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan sinevizyonu dev ekrandan davetlilere izletilirken, “Mücahit Erbakan” sloganı salonu inletti. Millî Gazete ekibi ise törene yoğun ilgi göstererek, geniş bir katılım sağladı. 
 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
 

Salon atmosferi, davetlilerin heyecanına heyecan kattı. Ödüller bir bir sahiplerine verilirken Bilim Ödülü Yüksek Mühendis Özdemir Bayraktar’a, Düşünce Ödülü Suriyeli mütefekkir Cevdet Said’e, Medya Ödülü CNN Türk Ekonomi Editörü Cem Seymen’e, Sanat Ödülü Doç. Dr. Neyzen Süleyman Erguner’e, Spor Ödülü kayak sporcusu Ayşe Kader Yavuz’a, Onur Özel Ödülü ise Süleyman Arif Emre’ye verildi. Süleyman Erguner’in ödülünü, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar verdi. Cevdet Said’in ödülünü, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun elinden aldı. Cem Seymen’in ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna verdi. Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Özdemir Bayraktar’ın ödülünü oğlu Ahmet Bayraktar’a, D-8 Genel Sekreteri Sayed Ali Muhammed Musavi,  Ayşe Kader Yavuz’un ödülünü ise, Saadet Partisi YİK Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak verdi. Süleyman Arif Emre rahatsızlığı dolayısıyla törene katılamazken ödülünü oğlu Alirıza Emre, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan’dan aldı.
 

KİŞİLİĞİ, DURUŞU, ZARAFETİYLE HER TÜRLÜ ÖVGÜYÜ HAK EDEN BİRİSİ
 

Medya Ödülü’ne layık görülen Cem Seymen’in, “Erbakan Hoca, kişiliği, duruşu, zarafeti, kullandığı dildeki incelikle her türlü övgüyü hak eden birisi. Onun adına verilen ödülü almaktan mutluyum. Çok kısa ömrün içinde hayırlara imza atacak işler yapıyorsak rahatça uyuyabiliriz” sözleri salondan büyük alkış aldı.
 
Medya Ödülü alan Cem Seymen, “Erbakan Hoca, kişiliği, duruşu, zarafeti, kullandığı dildeki incelikle her türlü övgüyü hak eden birisi. Onun adına verilen ödülü almaktan mutluyum. Çok kısa ömrün içinde hayırlara imza atacak işler yapıyorsanız rahatça uyuyabiliriz. Türkiye kadar, Anadolu kadar heyecanlandığım bir yer görmedim. Ben bu ülkeye tutkuyla âşığım. Tarım, milli güvenlik kadar önemli. Bunu anlatmak boynumun borcu” sözleri salonu salondan alkış aldı. 
 
 13-035.jpg
 

MİLLÎLİK KAVRAMINI ERBAKAN HOCA ÖĞRETTİ
 

Sanat Ödülü’ne neyzen Süleyman Erguner laik görüldü. Erguner, konuşmasında, “Bu anlar heyecan dolu. Özellikle Erbakan Hocamız büyük insan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına düzenlenen törende ödül almak benim için çok büyük bir meziyet. Teşekkür ediyorum. Bizlere millilik kavramını Erbakan Hoca öğretti” dedi.
 

HOCA’YA YAKIŞIR BİR PROGRAM OLDU
 

Erbakan Ödülleri ile saygın bir programın temellerinin atıldığını ifade eden Jüri Başkanı Prof. Dr. Emre Bağce, “Bu ödül töreni ilk defa düzenlenmesine rağmen çok saygın bir program oldu. Erbakan Hoca’ya yakışan bir program oldu” diye konuştu. 
 
Erbakan Ödülleri ile saygın bir programın temellerinin atıldığını ifade eden Jüri Başkanı Prof. Dr. Emre Bağçe ise, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan ödülleri, ilk defa düzenlenmesine rağmen çok seviyeli ve saygın bir program oldu. Hem sosyal medyadaki geri dönüşlerde, hem heyet ile yaptığımız istişarede hem de program ile alakası olmayan arkadaşlardan aldığımız tebriklerde gördük ki bir açığı daha doldurmuş olduk. Erbakan Hoca’ya yakışan bir program oldu. Jürideki ve organize heyetindeki arkadaşlarımız başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. İlerideki programlarda çok daha büyük çalışmaların olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 
 

AYDIN, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
 

Programın açılışında konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, ödül töreninin düzenlenmesinde katkısı olan jüri başkanı Prof. Dr. Emre Bağce başta olmak üzere, programın gerçekleşmesinde büyük çaba ve gayret ortaya koyan tertip heyetinin başkanı Abdulkadir Çelebi ve ekibine teşekkür etti. Diğer yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise böyle bir ödül töreninin tertip edilmesinin takdire şayan olduğunu belirtti.
 

SALONDA DUYGULU ANLAR YAŞANDI
 

SPOR Ödülü’nün sahibi kayak sporcusu Ayşe Kader Yavuz’un törende yaptığı konuşma, salonu gözyaşlarına boğdu. Yavuz, “Kayak sporcusu babamın desteğiyle 2015 yılında Sarıkamış’ta yapılan yarışmada Türkiye birincisi oldum. Polonya’da yapılan yarışlarda dünya ikincisi, Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü aldım. Türkiye’nin bayrağını Avrupa’da dalgalandırdım. Devlet büyüklerimden ricam, engellilerin yanında olmalarıdır” demesiyle bazı davetliler gözyaşlarına hâkim olamadı.
 
14-032.jpg
 

İSTANBUL, TARİHİ BİR GÜNE ŞAHİTLİK ETTİ
 

PROF. Dr. Necmettin Erbakan ödülleri tertip heyetinden Müzik ve Sinema Derneği Genel Başkanı Arslan Ateş, muhteşem gecenin atmosferini gazetemize değerlendirdi. Çok heyecanlı ve anlamlı bir program olduğunu ifade eden Ateş, “İstanbul tarihi bir güne şahitlik etmiştir. Çok heyecanlı, duygulu, anlamlı, dolu dolu bir program oldu. Bu güzel program ile Erbakan tasavvurunu tekrar yansıtmaya çalıştık. MÜSİDER olarak biz de sanat ödüllerinde rol aldık. Bundan da bahtiyarlık duyuyoruz. Ayrıca geceye sanat, spor ve kültür camiasından birçok ismin katılması da programın kalitesini gösterdi” dedi.  
 

TÖRENE BİRBİRİNDEN DEĞERLİ KONUKLAR KATILDI
 

Törene, sanat, iş, siyaset, medya, yabancı ülke misyonları, sivil toplum kuruluşu çevrelerinden çok sayıda davetli katıldı. Davetliler arasında, Kosova İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina, Sudan İstanbul Başkonsolosu AbdelhamidAltohamy ile Pakistan Konsolosu Dildar Ali, D-8 Genel Sekreteri Dr. Sayed Ali Muhammed Musavi, Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin temsilcisi Abdulnasir al-Mahdadi, Erbakan Hoca’nın kardeşi Kemalettin Erbakan ve yeğeni Sabri Erbakan, Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı FermaniAltun, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yusuf Akgün, eski İBB Belediye Başkanı Müfit Gürtuna, YENİAD Başkanı Selman Esmerer, Dünya Alimler Birliği Türkiye Temsilcisi Abdulvahap Ekinci, Saadet Partisi YİK Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar yer aldı.
 

İSLAM’IN SANCAĞINI TAŞIYORSUNUZ
 

Düşünce ödülünü alan Suriyeli mütefekkir Cevdet Said’in, “Türk milleti İslam’ın sancağını taşıyor. Allah sizlerden razı olsun” sözleri coşkuyla karşılandı.
 
 15-026.jpg
 

GÜZEL BİR GELENEK BAŞLADI
 

BU yıl ilk defa düzenlenen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ödülleri’nin tertip heyetinden Abdulkadir Çelebi, geceyi Millî Gazete’ye değerlendirdi. Böyle güzel bir programın organizesinde yer almaktan onur duyduğunu ifade eden Çelebi, “Bu bizim ilk çalışmamızdı. O yüzden çok titiz davrandık. Program da ufak eksikler dışında planladığımız gibi geçti. Gecenin sonunda dönüşler hep olumluydu. Kimse oy verdiğimiz isimlere itiraz etmedi. Niye bu ödülü buna verdiniz demedi. Çünkü ödül seçimlerini, heyet olarak belirli ilkeler ve prensipler doğrultusunda yaptık. Ödülleri milli ve ilkeli insanlara verdik. Tercihlerimizi Erbakan Hoca’nın gözüyle yapmaya çalıştık. Hakikaten çok güzel bir gelenek oluştu. Gelecek sene bu organizeyi yapacak arkadaşlara şimdiden Allah kolaylıklar versin. Çünkü çıta çok yükseldi. Bakalım üzerine daha neler koyulacak” dedi.

Millî Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.