Milli Gazete'den referandum açıklaması

Milli Gazete'den referandum açıklaması
Saadet Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Milli Gazete "Millî Görüşçüler bu oyuna gelmez" başlıklı haberinde "Anketlere göre sıkıntıya düşen bazı çevreler ayak oyunlarına başvurmaya başladı…" iddiasında bulundu.

Millî Görüşçülerin referandum sürecinde kararları net iken, bazı çevreler türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Algı operasyonlarında mahir olan gafiller, Millî Görüş adını kullanarak, Saadet Partisi tabanını ‘evet’ kampanyasına alet etmek istedi…
 
Referanduma sayılı günler kala anketlere göre sıkıntılar yaşayan bazı çevreler Millî Görüş üzerinden algı operasyonları yapmak için düğmeye bastı. Gerçek dışı beyan ve yaklaşımlarla Millî Görüş ve Saadet Partisi’ni hem yıpratmak hem de vatandaşlarda kafa karışıklığı oluşturmak için ilginç adımlar atılıyor. Bunun son örneği ise Millî Görüş Platformu adı altında bazı sivil toplum kuruluşlarının amblem ve logolarının kullanılmasıyla ortaya çıktı. Türkiye referandum sürecine girmeden önce Saadet Partisi referandumdaki tavrını net bir şekilde açıklamasına rağmen, ne yazık ki bazı çevreler Saadet Partisi’nin tabanını tahrik etmek için her türlü hukuksuzluğu yapmaktan geri durmuyor. 

1-366.jpg
 

PANKART VE AFİŞLERLE ALGI OPERASYONU
 

Gerçek dışı beyan ve yaklaşımlarla Milli Görüş’ü istismar eden çevreler referandum öncesi zihinlerde şüphe oluşturma çabasında. Aslı astarı olmayan afiş, pankart ve duyurularla Saadet Partisi’nin tabanını yönlendirmeye çalışanlar, ucuz oyunlarla Millî Görüş ve Saadet Partisi tabanının referandumda ‘evet’ diyeceği algısı oluşturma çabası içerisine girdi. Bu algı operasyonu kapsamında Saadet Partisi’nin İstanbul İl Binası’na ‘evet’ pankartı asma girişimi engellenirken, şimdi ise Milli Görüş Platformu adı altında bazı sivil toplum kuruluşunun amblem ve logoları kullanılarak, Millî Görüş ve Saadet Partisi ‘evet’ kampanyasına alet edilmek isteniyor. Saadet Partisi Hukuk Birimi ise bu tür istismarların önüne geçmek ve suçluların gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için hukuki yollara başvurdu. 

MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN PATENTİ SAADET PARTİSİ’NE AİT

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, son günlerde Milli Görüş, Adil Düzen gibi kavramların altında yapılan organizasyonların ve sosyal medyada açılan hesapların arttığını söyledi. Çetinkaya bu kavramların patentinin Saadet Partisi’ne ait olduğunu, partiden izinsiz kullanılmasının kanunen suç olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.