İran'dan ikiyüzlü 'Suriye' açıklaması

İran'dan ikiyüzlü 'Suriye' açıklaması
İran Dişişleri Bakanlığı 'İdlib'de kimyasal silah' kullanılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ailelere başsağlığı dilenen açıklamada, Esed rejimine ses dahi çıkartılmadı.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Kasımi Suriye'nin İdlib kentinde 'kimyasal silah kullanımı' ile ilgili yaptığı açıklamada, faciadan dolayı, olayda hayatını kaybeden mazlum insanların ailelerine taziye dileklerini ileterek, İran'ın söz konusu faciada yaralananların kabulü ve tedavileri için hazır olduğunu bildirdi.

Kasımi, "Failleri ve kurbanları kim olursa olsun, her türlü kimyasal silah kullanımını kınıyoruz" dedi.

Kasımi, "Suriye krizinde bu gibi üzüntü verici facialara yol açan kimyasal silah kullanımı ilk kez yaşanmıyor. Çifte standartlar, ön yargıdan kaynaklanan kara propaganda ve siyasi amaçlara ulaşmak doğrultusunda iftira atmak için bir araç bulmaya çalışmak gibi konular da bu tür eylemlere karşı ciddi adımların atılmasını engelliyor" şeklinde konuştu.

İRAN, ESED REJİMİNİN KİMYASAL SİLAHLARDAN ARINDIĞINI SAVUNDU

"Suriyede terörist guruplarca kimyasal silahların nakli, kullanımı ve depolanmasının geçmişi vardır" diyen İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri bakanlığı Sözcüsü Kasemi, konuşmasının devamında, "İran İslam Cumhuriyeti, Suriye hükümetinin olumlu işbirliği ve UN ve OPCW'nin ortak temsilcisinin denetimi çerçevesinde kimyasal silahlardan arınmasına rağmen terör örgütlerinin bu tür silahlardan arınmasının gerektiğine kayıtsız ve duyarsız kalmasının Suriye'nin kimyasal silahlardan arınma süreci önünde büyük bir sorun olarak görmektedir.''

"OLAYIN HEDEFLERİNDEN BİRİ DE SURİYE'DE SİYASİ SÜRECE DARBE İNDİRMEK" 

İran bu konu ve bu konunun doğuracağı sonuçlarla ilgili kaygılarını defalarca dile getirmiştir ifadelerini kullandı. Kasımi, "Bu olayın hedeflerinden biri de Suriye'de siyasi sürece darbe indirmek ve Astana'da sağlanan ve güçlendirilen ateşkesi ortadan kaldırmaktır. İran İslam Cumhuriyeti, Suriye krizinin siyasi yollardan çözümü için çabaların sürdürülmesinin gerektiğini vurgulamakta, terörist gurupların siyasi mücadeleden ayrı tutulmasının ve teröre karşı uluslararası mücadelenin gecikmesini, Suriye krizinin devam etmesi ve faciaların tekrarının asıl sebebi olarak görmektedir. İran İslam Cumhuriyeti bu konulara dikkat ve özen gösterilmesi gerektiği inancındadır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.