Beyaz Saray'dan "Esed" açıklaması!

Beyaz Saray'dan "Esed" açıklaması!
ABD'nin füze saldırısıyla ilgili değerlendirme yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, "Dün gece çok net bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum" dedi.

Sean Spicer, "ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'nin kimyasal silah kullanımının farkında olduğunu, süreci yakından takip ettiklerini ve nihai olarak dün gece somut olarak bir adım attıklarını" belirtti.

ABD'nin kimyasal silah kullanımı konusunda oldukça hassas olduğunu savunan Spicer, "Atılan adım kesinlikle Esad rejimine yönelikti. Dün gece çok net bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

'RUSYA İLE TEMAS KURMADIK'

Saldırı öncesinde Rusya ile siyasi ve diplomatik anlamda herhangi bir temas kurmadıklarını vurgulayan Beyaz Saray Sözcüsü, ABD ile Rusya arasındaki "çatışmaların önlenmesi" anlaşmasına atıf yaparak, sadece askeri yetkililerin anlaşma kapsamında görüştüklerini kaydetti.

ÖNCESİNDE 4 TOPLANTI YAPILDI

Sean Spicer, İdlib'de düzenlendiği ileri sürülen kimyasal saldırının hemen ardından Donald Trump'ın bilgilendirildiğini, gün boyunca bilgi akışının devam ettiğini ve aynı gün akşam saat 20.00'de ilgili üst düzey yetkililerle bir araya gelen Trump'a ilk seçeneklerin sunulduğunu ifade etti.

'EN AZINDAN KİMYASAL SİLAH KULLANMAMASI…'

Saldırının, dış politikadaki "önce Amerika" yaklaşımından bir kopuş olmadığının altını çizen Spicer, Suriye'de bir rejim değişikliği arayışında olup olmadıkları sorusuna net cevap vermezken, "Öncelikle Başkan (Trump), Esad rejiminin en azından kimyasal silah kullanmayacağı şeklindeki anlaşmasına uyması gerektiğini düşünüyor. Dünya genelinde bu, minimum standart olmalı" yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.