En kritik delil böyle bulundu!

En kritik delil böyle bulundu!
15 Temmuz'da ulaşılan en kritik delil olan sıkıyönetim talimatları ve atama listelerinin Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın planıyla ele geçirildiği ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişimini organize eden FETÖ'cü hainlerin kurduğu Yurtta Sulh Konseyi’nin hazırladığı sözde sıkıyönetim direktifinin film gibi bir planla ele geçirildiği ortaya çıktı. Cuntacıların kurduğu sözde sıkıyönetim komutanlıkları, mahkemeler ve kritik görevlere tayin ettiği personelin isim listesi, darbe karşıtı güvenlik birimlerinin ilk gün ulaştığı en önemli delil oldu. Jandarma Albay Hacı Sarıışık başkanlığındaki 5 kişilik askeri heyetin hazırladığı dosyaya yansıyan bilgilere göre liste, Bursa Orhangazi Jandarma Komutanlığı’nda ele geçirildi. İşte o gece yaşananlar:

KOMUTANLIĞI ALACAKTI

Sözde Bursa Sıkıyönetim Komutanlığına tayin edilen dönemin Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, Bölge Jandarma Komutanlığı’nı ele geçirmek için geldi. Erkan Başkanı Jandarma Albay Kemal Şahintürk, Genelkurmay mesaj sisteminden atılan mesajları inceleyince, darbe olduğunu anladı.

hlwz0_1491630939_5917.jpeg

SALDIK EMRİ TANIMADI

Yurdakul Akkuş makam odasındayken Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık kışlaya girdi. Saldık, personele, “Arkadaşlar, sözde sıkıyönetim diye bir emir gelmiş. Ben bu emri tanımıyorum. Ben yasal komutanım, haram ekmek yemedim. Vatanımızın, milletimizin emrindeyiz sakın yanlış yapmayın” dedi.

KAPI DIŞARI EDİLDİLER

Yurdakul Akkuş, Saldık’a “kendisinin sıkıyönetim komutanı olarak atandığını” söyledi. Saldık da Akkuş’a “Sana hayatının son şansını veriyorum git evine otur, herhangi bir şeye karışma!” dedi. Akkuş sıkıyönetim komutanı olduğunu tekrarlayınca bölge komutanı Saldık, darbeci albayın kolundan tutarak kapının dışına attı. Bazı askerler de Akkuş’un peşinden gitti.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Komutanlıktan atılan darbeciler Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'na gitti. Saldık da güvendiği karargah subaylarıyla kriz masası oluşturdu. Saldık’ın toplantısından çıkan ilk talimat “Yurdakul Akkuş’u takip edin” oldu. Akkuş’un gözaltına alınması için bir plan yapan Saldık, İl Valisi İzzettin Küçük ve polisle koordineli çalıştı.

İKİ SUBAY KEŞİF YAPTI

Saldık ile birlikte hareket eden Kemal Şahintürk, Yüzbaşı Şevket Soyer’e Orhangazi’ye gitmesini ve polisler geldiğinde Akkuş’un gözaltına alınmasını sağlamasını emretti. Soyer, Bursa Jandarma Personel Müdürü Yüzbaşı Ali Bülbül ile birlikte darbecilerin karargah olarak kullandığı karakola giderek istihbarat çalışması yaptı. Polisler komutanlığına gelince kapıdaki nöbetçiler Soyer tarafından pasifize edilerek polislerin içeri girmesi sağlandı.

Belgelerle enselendi

Polisler içeri girdiği sırada Yurdakul Akkuş ve darbeci ekibi karakolun ikinci katında toplantı halindeydi. Şevket Soyer emniyet ekibini bu odanın önüne kadar götürdü. Yaklaşık 30-35 dakikalık uğraşın ardından Akkuş gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Odada yapılan aramada, darbecilerin sıkıyönetim direktifleri ile tayin listeleri tespit edildi. Bu listelerin ele geçirilmesi darbeye karşı etkin bir mücadele verilmesini sağladı.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.