Trump'ın yeni taktiği mi? Türkiye'ye de yapmıştı..

Trump'ın yeni taktiği mi? Türkiye'ye de yapmıştı..
ABD'nin Esed rejimine ait askeri üssü vurması Rusya ile ABD arasında büyük bir gerilime yol açarken, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın 12 Nisan'da Moskova'ya gideceği açıklandı.

ABD’nin Suriye’de Humus yakınlarında bulunan Esed rejimine ait Şayrat askeri üssünü vurmasından sonra ABD ile Rusya arasında büyük bir kriz patlak verdi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’in gelecek hafta Moskova’ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi Trump yönetiminin Suriye’ye düzenlediği operasyon dikkat çekti.

TRUMP'IN YÖNETİMİNİN TAKTİĞİ Mİ?

Rex Tillerson'ın Türkiye ziyareti öncesi benzer bir 'mesaj' olayı Türkiye ile yaşanmıştı. Suriye'deki gelişmeler ve 15 Temmuz darbe girişimindeki payı ortaya çıkmaya başlayan ABD masada elini güçlendirmek için bir dizi operasyon imza atmıştı. ABD Tillerson'ın ziyareti öncesi, THY yasağı ve HalkBank operasyonları gerçekleşmişti.

ZİYARET ÖNCESİ RUSYA'YA MESAJ

12 Nisan’da Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşecek olan Tillerson’ın Suriye başta olmak üzere bölgede yaşanan gelişmeleri ele alacakları. Ziyaret öncesi, ABD’nin Esed'e yönelik operasyonunun Rusya’ya da bir mesaj olduğu belirtiliyor.

Trump döneminin başladığı günden itibaren Rusya’nın bölgedeki askeri varlığını artırmasının ABD'yi rahatsız ettiği biliniyor. Trump yönetiminin Şayrat Hava Üssü'ne gerçekleştirdiği operasyon ile Tillerson ziyareti öncesi dengeleri değiştirme çabası olduğu belirtiliyor.

DİĞER SORUN İRAN

Politikasını İran karşıtlığı üzerinden kuran Trump yönetimini rahatsız eden başka bir konu ise elbette İran’ın bölgedeki varlığı ve Rusya ile var olan yakın ilişkileri…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.