Elma kokulu katliam...

Elma kokulu katliam...
Esad rejiminin kimyasal saldırı düzenlendiği İdlib’e giden Yardımeli Derneği Ankara Şube Başkanı Dr. Mehmet Sılay, katliamın korkunç yüzünü anlattı.

Suriye’de Esad rejiminin kimyasal saldırı düzenlediği İdlib’e giden eski Fazilet Partisi Hatay Milletvekili ve Yardımeli Derneği Ankara Şubesi Başkanı Dr. Mehmet Sılay, izlenimlerini paylaştı. Saldırının hemen sonrasında bir TIR dolusu ilaç ve insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırdıklarını belirten Sılay, gördüklerini anlatmaya kelime bulamadığını söyledi. Han Şeyhun beldesinde zehirli gazdan etkilenen sivil halkın, Esad ordusunca yapılan bombardımanın ardından etrafa keskin bir elma kokusu yayıldığını aktardığını ifade eden Sılay “Genzi okşayan bir elma kokusu hissetmişler. Nedir bu diye kapıyı açıp çıkmışlar. Bu çok cazip bir koku, buna doğru yürümüşler. Solumaya başlayınca ve ciltle temasa geçince bir yanma hissetmişler kendilerinde. Bu sefer eve doğru koşmaya başlamışlar. Ne kadar hareket ettilerse o kadar çok gazı aldılar ve boğularak öldüler. Bu tür kimyasal gazlar daha çok yere çöker. Bu yüzden mutlaka yükseklerde olmaları lazım ama çoluk çocuk ne olduğunu bilmiyorlar. Resmen tuzağa düşürüldüler” dedi. Gazdan etkilenenleri de Hatay’da tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ettiğini anlatan Sılay “Yanakları ve elleri kızarmış, sürekli oksijen veriliyordu. Yaralılara akciğer esnekliğini muhafaza etsin diye yumuşatıcı veriliyordu” diye konuştu.

SİNİR SİSTEMİNİ BİR ANDA FELÇ EDİYOR

Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bayram, İdlib’de kullanıldığı belirtilen sarin gazının korkunç etkilerini anlattı: Bir anda bütün sinir sistemini bloke ediyor, bütün kaslar felç oluyor. Solunum kasları da felç oluyor. Kişi adeta boğularak ölüyor. Alındığında 1-30 dakika arasında ölüme yol açabilir. 1938’de Almanya’da böcek ilacı geliştirilirken bulundu ama Hitler döneminde bile kullanılmadı.

KARAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.