Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'evet' mitinginde 'idam' çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'evet' mitinginde 'idam' çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı'da düzenlenen mitingde idam cezasının geri getirilmesi talebiyle ilgili açıklama yaptı.

"Evet Platformu" ismi adı altında Ak Parti tarafından düzenlenen "İstanbul Buluşması", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın alana gelmesiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada idam cezasının geri getirilmesi talebiyle ilgili "Benim kanaatimi biliyorsunuz, işte karar 16 Nisan. 16 Nisan'da sandıktan çıkacak her 'evet' onun da yolunu açacaktır. Meclisten geçip bana geldiğinde ben de bunu onaylarım. Tereddütsüz onaylarım, zira şehitlerimizin o katillerini affetme yetkimiz bizim yok, böyle bir şey yapamayız" dedi.
 
Erdoğan, katılımcıların "idam" sözleri üzerine de şunları kaydetti:
 
"Benim kanaatimi biliyorsunuz, işte karar 16 Nisan. 16 Nisan'da sandıktan çıkacak her 'evet' onun da yolunu açacaktır. Bak Kılıçdaroğlu ne diyor; 'Ben hayır demem.' diyor, tamam ne güzel. Sayın Bahçeli zaten kanaatini açıkladı; 'Ben evet derim.' diyor. Sayın Yıldırım'ın kanaatini de biliyorum. Meclisten geçip bana geldiğinde ben de bunu onaylarım. Tereddütsüz onaylarım, zira şehitlerimizin o katillerini affetme yetkimiz bizim yok, böyle bir şey yapamayız."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum