Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi böyle kaçmış

Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi böyle kaçmış
15 Temmuz için 'kontrollü darbe' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun o gece havalimanından kaçış görüntüleri ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kaçış görüntüleri basına yansıdı.  

Sabah'ın haberine göre, 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyerek büyük tepki çeken Kılıçdaroğlu'nun, darbe saatlerinde havalimanında birkaç metredeki cuntacı askerlerle karşılaşmamak için VIP'te beklediği, tanklar ayrıldıktan sonra da çıkış yaptığı görüntülerle ortaya çıktı.   

12 DAKİKA VIP'TE BEKLEDİ

İşte dakikası dakikasına o anların hikâyesi:

23.17: Kemal Kılıçdaroğlu saat 23.17'de VIP salonuna giriyor ve önce dışarıda bekleyen aracına doğru yöneliyor. Fakat bu esnada VIP nizamiye girişi, darbecilere ait 2 tank tarafından kapatılmış durumda. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler salona dönüyor. Burada yaklaşık 12 dakika geçiren CHP Genel Başkanı, 2 tankın 23.23'te nizamiyeden ayrılması üzerine de 23.30'da VIP'ten çıkıyor.

23.30: Havalimanından ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre otel arayışında bulunduktan sonra Bakırköy Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine geçiyor ve sabaha kadar da orada kalıyor.

Nizamiye girişindeki darbeci tanklar, Kılıçdaroğlu'nun VIP'e girişinden 6 dakika sonra ayrılıyor. CHP lideri ve yanındakiler de bu güzergâhtan çıkış yapıyor (solda).

txcrh_1491800619_8504.jpg

BAŞKANIN EVİNE GİTTİ

Görüntülere göre daha önce "Darbe olursa tankın önüne ilk ben dikilirim" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, nizamiyede bulunduğunu haber aldığı tankların karşısına geçmekten kaçınıyor. Daha önce 15 Temmuz'da yaşadıklarına ilişkin açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu uçaktan indiği anda darbeyi haber aldığını, arkadaşının havalimanından ayrılmasının uygun olmayacağını söylediğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.