Bakan Ağbal tarih verdi! Uçuşa geçiyoruz!

Bakan Ağbal tarih verdi! Uçuşa geçiyoruz!
Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017’in ilk çeyreğinde üretim ve ticarette çarkların daha iyi dönmeye başladığını asıl yatırımların 16 Nisan’dan sonra başlayacağını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılının ilk çeyreğinde ekonomide yaşanan hareketlilik nedeniyle üretim ve ticarette çarkların daha iyi dönmeye başladığını belirterek, “Yarımcılar 16 Nisan’ı bekliyor. Asıl yatırımlar referandumdan sonra başlayacak” dedi.

Ağbal, MARİŞ (Mardin İşadamları Derneği) tarafından Avcılar’daki Hilton Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı. Mardin’in, yüzyıllardan gelen tarihsel zenginliği bugünlere taşımış özel bir şehir olduğunu vurgulayan Ağbal, toplantıyı organize eden MARİŞ yönetimine teşekkür etti.

AK Parti iktidarı döneminde ekonomide olağanüstü başarılara imza attıklarını belirten Naci Ağbal, 2600 dolar olan kişi başına düşen geliri, 10 bin doların üzerine çıkardıklarını anlattı. Kendilerinden önce ülkenin en önemli sıkıntılarından birinin faiz olduğuna dikkat çeken Ağbal, 100 liralık bütçenin 43 lirasının o dönemde faize gittiğini hatırlattı. 90’lı yılların sorunlarını birer birer çözdüklerini kaydeden Maliye Bakanı Naci Ağbal, şunları söyledi:

“2009 yılından 2013’e kadar ekonomik alanda öyle bir başarı yakaladık ki faizler 4,5 oranlarına kadar düştü. Global ekonomide bir üst lige çıktık, aynı tempoyla gidebilseydik üst gelir grubuna yükselecektik. Ancak gezi olaylarıyla başlayan ve diğer darbe girişimleriyle devam eden 2013’ten sonraki süreçte çığır atlatacak başarılar düşüşe geçti. İçerde ve dışarıdan farklı şekilde yapılan girişimler yüzünden 2013-2016 arasında 8,2’ye ulaşan büyüme hızımız maalesef 4,7’lere kadar düştü. Eğer büyüme hızımız düşmemiş ve aynı hızla gitmiş olsaydı bugün kişi başına düşen milli gelirimiz 10 bin 700 dolar değil 13 bin dolar civarında olacaktı.”

SAĞLAM HÜKÜMET

2017’nin ilk çeyreğinde ekonominin daha iyi olduğunu, çarklar dönmeyi başlayınca üretim ve ticaretin de arttığını belirten Bakan Ağbal, “Girişimci yatırımın geri dönüşümü için kendisine 5-7 yıl gibi bir süre belirler. Bunun için de haklı olarak önünü görebilmeli. Referandumdan sonra artık birkaç aylık hükümet korkusu ortadan kalkacak. En az 5 yıl görevde olacak bir hükümet işadamları için de önemli bir güven kaynağı. Yatırımcı bunun için 16 Nisan’ı bekliyor. Referandumdan sonra asıl yatırımlar başlayacak” diye konuştu.

AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe ise, birlik ve beraberliğin taçlandırılması gereken günlerden geçildiğini belirterek, “Çok güçlü bir devletimiz, inanmış bir milletimiz var. Bu coğrafyanın asıl sahibi biz olduğumuzu unutturmaya çalıştılar. Derenince bizi bölmek istediler. 16 Nisan’da güçlü bir ‘evet’le bunlara en iyi cevabı vereceğimize inanıyorum. Çünkü hiçbir seçimde bu kadar rahat olmadım. Millet ‘evet’ten yana” diye konuştu.

"ADIMIZ MARDİN AMA SOYADIMIZ TÜRKİYE'DİR"

MARDİNFED (Mardin Dernekleri Federasyonu) Genel Başkanı İbrahim Biter de, 32 medeniyetin yaşadığı Mardin’in dinlerin ve dillerin bir şehri olduğunu söyledi. İstanbul’da 600 bin dolayında Mardinli yaşadığını hatırlatan Biter, “Kentimizi İstanbul’da çok güzel bir şekilde temsil etmemize rağmen siyasette temsil edilemiyoruz. Bu konuda siyasi parti genel merkezlerinin dikkatlerini çekmek istiyoruz” dedi. Biter, konuşmasının sonunda, “Adımız Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Hakkari olabilir ama soyadımız Türkiye’dir” ifadesini kullandı.

AKKUŞ: AB'YE EN GÜZEL CEVAP...

MARİŞ Başkanı Abdulkadir Akkuş da, hükümeti, cazibe merkezleri konusunda yaptığı girişimler dolayısıyla tebrik etti. Mardin’in 299 başvuru cazibe merkezleri arasında bulunan illerin ön sıralarında geldiğini hatırlatan Akkuş, “Biz üzerimize düşün görevi yapmaya hazırız. Anayasa değişikliği ile çift başlılığın ortadan kalkacak olmasını da destekliyoruz. Sağlanan güven ortamı AB’ye en güzel cevaptır” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda günün anısına Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir plaket sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.