Mısır'dan İsrail'e füze fırlatıldı

Mısır'dan İsrail'e füze fırlatıldı
İsrail Ordusu, Mısır tarafından İsrail’in Eskhol yerleşim bölgesine roket fırlatıldığını bildirdi.

İsrail ordusu, Mısır'ın Sina bölgesinden ülkeye füze atıldığını açıkladı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtilirken, İsrail ile Mısır arasındaki Taba sınır kapısının kapatıldığı duyuruldu. Olay sırasında İsrail'in güneyindeki bölgede bir füze saldırısını haber veren sirenlerin çalmasının kayıpların önüne geçtiği belirtildi.

İsrailli yetkililer daha önce, Hamursuz Bayramı tatili için Sina yarımadasına gidecek vatandaşlarını terör tehdidine karşı uyarmıştı. Pazar günü iki kiliseye yönelik düzenlenen bombalı saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybettiği Mısır'da Sina bölgesi DEAŞ'ın etkili olduğu bölgelerden biri olarak biliniyor.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndan İsrail'in güneyine düzenlenen roketli saldırının sorumluluğunu terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesaplarında yer alan haberde, "DEAŞ militanlarının Filistin'in güneyinde bulunan Aşkol bölgesindeki Yahudi yerleşim birimlerini hedef alan füze saldırısı gerçekleştirdiği" belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'ın Sina Yarımadası'ndan atılan roketin Aşkol bölgesine düştüğünü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.