Kahraman er geçit vermedi

Kahraman er geçit vermedi
FETÖ’nün darbe girişiminde nizamiyede nöbet tutan er Müslüm Uzun’un, Tümgeneral Ali Doğan İnce’yi almaya gelen 4 cuntacıyla tek başına çatıştığı ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Karargahı’ndaki olaylara ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Savcısı Musa Yücel'in hazırladığı iddianamede, 7 general, 19 albay, 9 yarbay, 39 binbaşının aralarında bulunduğu toplam 150 şüpheli hakkında 436 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

zqbtw_1491884455_5075.jpg

22.00’DE ELE GEÇİRDİLER

İddianameye göre, KKK’daki görevli şüpheliler olay günü mesai bitiminde görev yerlerini terk etmedi. Mesaiden ayrılan ya da izinde olan örgüt üyeleri mesaiye çağrıldı. Cuntacılar, örgüt üyesi olmayan nöbetçi personelleri de darbe girişimi başlamadan önce idari izinli göstererek zorla kışla dışına çıkardı. Darbeciler saat 22.00 sıralarında KKK’nın kalbi olan karargah binasını ele geçirdi ve Yurtta Sulh Konseyi’nin tüm emirlerini yerine getirdi.

İNCE’Yİ BİZE VERECEKSİN!

Darbecilerin kaçırma listesinde yer alan eski KKK Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Tümgenaral Ali Doğan İnce’yi almaya gelen cuntacılar ile darbe karşıtı askerler arasında yaşanan çatışma görüntüleri de dosyaya girdi. Görüntülere göre, cuntacılar Binbaşı Cevdet Serbest, Binbaşı Ali Kahya, Binbaşı Zeyit Karagöz ve Yüzbaşı Gökhan Akdağ saat 23.00 sıralarında askeri araçla Merkez Orduevi General/Amiral lojmanlarına geldi. Araç nizamiye girişinde durduruldu. Nizamiye girişinde nöbet tutan Uzman Çavuş Erdal Anbarcı elindeki silahıyla aracın yanına giderek neden geldiklerini sordu. Cuntacıların “Ali Doğan İnce’yi bize vereceksin onun işini bitireceğiz” demesi üzerine tartışma başladı.

CUNTACILARI İÇERİ ALMADI

Bu sırada aracın ön kısmında bekleyen er Müslüm Uzun, Anbarcı’yı kurtarmak amacıyla havaya bir kez ateş etti. Araçtaki cuntacılardan biri ateş edince Anbarcı yaralanarak yere düştü. Er Uzun ise tek başına çatışmaya girdiği darbecilerin üzerine kurşun yağdırdı. Silahı tutukluluk yapınca komutanı Anbarcı’nın silahını alan kahraman asker, cuntacıların içeriye girmesini engellemek için çatışmaya devam etti. Uzun’u vurmayı başaramayan cuntacılar ise geldikleri aracı bırakarak kaçtı. Şüphelilerin ticari taksi ile olay yerinden uzaklaştıkları belirlendi.

DOLU ŞARJÖR TAKTIM

Uzun, ifadesinde o geceyi şöyle anlattı: “Onbaşı Ahmet Çiçek’in dahili hattan araması üzerine Uzman Çavuş Erdal Anbarcı’ya, ‘Komutanım silahlılar, buraya doğru geliyorlar’ dedim. Araç nizamiyeye gelmeden tabancama dolu şarjör taktım. Anbarcı ise MP-5’i alarak şarjör taktı. Araç nizamiyeye yanaştıktan sonra Anbarcı aracın şoförüne, ‘Ne için geldiniz?’ diye sordu. Araç içinden, ‘Paşayı almaya geldik’ dediler. Anbarcı, ‘Kimliklerinize bakabilir miyim?’ dediğinde, araç içindeki 2 şahıs silah doğrulttu.”

j4zic_1491884497_6505.jpg

11 EL ATEŞ ETTİM

“Anbarcı da silahını doğrultunca aracın içindeki kişi Anbarcı’nın silahının namlusunu tuttu. Ben Anbarcı’yı vurmasınlar diye havaya ateş ettim. Arka koltukta oturan kamuflaj kıyafetli şahıs araçtan inerek ve ellerini kaldırarak, ‘sakin ol oğlum sakin ol’ dedi. Ben de ‘silahlarınızı bırakın yoksa ateş ederim’ dedim. Anbarcı içeri doğru koştuğu sırada ateş açmaya başladılar. Anbarcı vurularak yüz üstü düştü. Tabancamla nişan alarak şahıslara 11 el ateş ettim. Tabancam tutukluk yaptı. Sonra Anbarcı’yı duvar kenarına çekip onun MP-5 tabancasıyla karşı tarafa ateş ettim. Silah sesleri kesilince şahısların kaçtığını anladım. Diğer erleri çağırarak, atlet ve gömleklerimizle Anbarcı’nın kan ve bacağındaki yaralanmalara tampon uyguladık. Ardından ambulansla hastaneye sevk ettik.”

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.