Başbakan Yıldırım: Yerinizden kalkamayacaksınız

Başbakan Yıldırım: Yerinizden kalkamayacaksınız
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partsinin İzmir'de düzenlediği Esnaf Buluşması programında konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de düzenlenen esnaf buluşmasında konuştu. Yıldırım, konuşmasında "15 Temmuz'da sen ülkenin tankını tüfeğini çalıp, bu halkın üzerine bomba yağdırırsan rütbeni de sökerler kodese de tıklarlar... Hiç bir grup milletle bilek güreşine tutuşamaz" dedi. Şeytan taşlamaktan vakit buldukça iş yaptıklarını ifade Yıldırım, "15 yıldır iş yapıyoruz, çok iş yaptık. Mütevazi olmaya gerek yok. Şimdi artık bu engelleri teker teker kaldıracağız. Pazar günü sandığa gideceğiz, bütün vesayet odaklarını tarihe gömeceğiz." şeklinde konuştu. Terör örgütlerinin Avrupa'da sırt sırta verip Türkiye'nin aleyhine çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Başbakan Yıldırım şöyle devam etti: 

"FETÖ, PKK, DHKP-C, Avrupa'nın bazı ülkeleri kol kola vermiş, el ele vermiş, omuz omuza vermiş Türkiye'de 'hayır' çıkması için kendilerini parçalıyorlar. Hiç merak etmeyin siz bu milleti tanımadınız, hala tanımadınız. Bu millet Pazar günü size öyle bir cevap verecek ki bir daha yerinizden kalkamayacaksınız"

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Geçmişe takılıp bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlarsak değişimi yakalayamayız. Bu sistem neden değişiyor? Sayın Kılıçdaroğlu 82 Anayasası'na 'hayır' verdim diyor. Bende 'hayır' verdim. Darbe anayasası olduğu için. Şimdi de 'hayır' veriyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bir yandan darbe anayasasına hayır diyeceksin. Dönüp bu önemli reforma da hayır diyeceksin. Bu anayasa sürekli iktidar getiriyor. Belirsizlik ortadan kalkıyor. Sonunda mutlaka iktidar var. Sandığa gidip oyumuzu veriyoruz, sonunda 5 yıllığına ülkeyi kim yönetecek belli oluyor. Halkın bunu belirlemesinin neresi kötü? Garantili hükümet var. 5 yıl çalıştıktan sonra dediklerini yaptıysa yeniden seçilir. İşin sahibi millet. Yetkiyi verir, yetkiyi alır. Buna nasıl padişahlık diyebiliyorsunuz. 

TÜRKİYE'NİN GEREKLİ GÜCÜ YOKTU

"Niye Türkiye'ye bu kadar saldırıyorlar düşündünüz mü? Herkes Türkiye'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a saldırıyor. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan söylenmesi gerekeni söylüyor. 'Bölgede Türkiye var, Türkiye'ye rağmen bölgede operasyon yapamazsınız' diyor. Türkiye bunu geçmişte söyleyemedi. Çünkü Türkiye'nin gerekli gücü yoktu. Kabiliyetleri sınırlıydı. Ama bugün Allah'a şükür savunma sanayisinde yüzde 24'ten yüzde 65 yerlilik oranına gelmiş bir Türkiye'den bahsediyoruz."

YERİNİZDEN KALKAMAYACAKSINIZ

"Türkiye'nin güçlü olması lazım, güçlü olmanın yolu da engelleri ortadan kaldırmaktır. 15 yıldır iş yapıyoruz, çok iş yaptık. Mütevazi olmaya gerek yok. Ama şeytan taşlamaktan vakit buldukça iş yaptık. Şimdi artık bu engelleri teker teker kaldıracağız. Pazar günü sandığa gideceğiz, bütün vesayet odaklarını tarihe gömeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'muasır medeniyet seviyesine, onun da ilerisine geçmeyi hedefliyoruz' diyor. Bizimki de '82'de duralım. Bu model araba bize yeter yollar çok iyi ama biz arabamızdan memnunuz.' diyor. Şanzımanı dağılmış, vitesi çalışmıyor, frenleri tutmuyor, her tarafından ses geliyor, bu arabayla bu Türkiye gitmez. Bu yollara bu araba yakışmaz, yeni araba lazım."Bu yollara bu araba yakışmaz. Bize yeni bir araba lazım. O Kandil'in kandilini de söndüreceğiz. İstedikleri kadar Avrupa'da, orada burada sırtlarını sıvazlayanların yanında 'hayır' kampanyası yapsınlar. FETÖ, PKK, DHKP-C, Avrupa'nın bazı ülkeleri kol kola vermiş, el ele vermiş, omuz omuza vermiş Türkiye'de 'hayır' çıkması için kendilerini parçalıyorlar. Hiç merak etmeyin siz bu milleti tanımadınız, hala tanımadınız. Bu millet Pazar günü size öyle bir cevap verecek ki bir daha yerinizden kalkamayacaksınız.

KİMSE DEVLETLE BİLEK GÜREŞİ TUTAMAZ

Bu ülkeyi mikroplardan temizlemenin zamanı gelmiştir. Onu da yapıyoruz. Milletimiz arkamızda. Devlet içindeki her türlü yapılanmayı temizleyeceğiz. Kimse devletle bilek güreşi tutamaz. Meclis daha da güçlenecek. Meclisle hükümet arasındaki ilişkiyi koparıyoruz. İktidara hükümete ihtiyaç olan yetkiyi zaten sandıkta veriyoruz. 

TEK ADAM TARTIŞMALARI

Çocuk mu kandırıyorsunuz. Partiler var, herkes seçime giriyor, nasıl inandıracaksınız bu insanları padişahlığa. Oğlu babayı bile yanlış söyleyince dinlemiyor. Dünyada, Türkiye'de bu kadar iletişim gelişmiş, herkes ne var, ne yok, memlekette ne oluyor, dünyada ne oluyor... Feleğin çemberinden geçmiş. Hala siz tek parti döneminin hikayelerini anlatıyorsunuz. Tek adam o zaman vardı, şimdi yok. Şimdi milletin adamı var, milletin... Recep Tayyip Erdoğan var, onun gibileri bu ülke yetiştirecek. CHP buna karşı çıkarak kendi tüzüğüyle tezata düşüyor. Cumhuriyet Halk Partisinin tüzüğünde Parti Meclisi için genç kotası var ama bunu unutuyorlar. Sırf bu değişikliği AK Parti ile Milliyetçi Halk Partisi getirdi diye buna karşı çıkıyorlar

SEÇMEN YAŞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Bu ülkenin 9,5 milyon seçmeninden bahsediyoruz. 59'un 9,5'u burada, ne demektir yüzde 20'ye yakın, yüzde 20'ye yakın seçmeni yok mu sayacağız? Böyle bir anlayış olabilir mi? Gençlerimize güvenmeyen, geleceğe güvenmez. Çünkü gençlerimiz, geleceğimiz, biz ülkeyi onlara teslim edeceğiz. Şu anda yüzde 100'ünü oluşturmuyor gençlerimiz nüfusumuzun ama gelecekte yüzde 100'ünü oluşturacaklar. Onlara güvenmezsek, onlara sorumluluk vermezsek nasıl olacak. Nasıl bu ülkeyi teslim edeceğiz, öğrenecekler, ülkeyi, siyaseti öğrenecekler, ülkenin değerlerini öğrenecekler. O beğenmediğiniz gençler, 15 Temmuz gecesi meydanlardaydı. 39 tane şehidimiz 25 yaşın altında, sizin beğenmediğiniz gençler bu bayrağı düşürmedi, bu ezanları dindirmedi.

AYAR VERİYORUZ MERAK ETMEYİN

KOSGEB kredilerinden 250 bin esnaf aldı. Müracaat eden herkes alıyor. Toplam 460 bin müracaat var. Şu ana kadar 250 bin dosya bitti, karara bağlandı. Ne kadar ödendi? 5 milyar lira ödendi. 5 katrilyon para esnafın kasasına girdi. Hedefimiz 11 milyar lira, diğerleri de inceleniyor. Bankalarla ilgili şikayetiniz var biliyorum, bizim de var. Ama ayar veriyoruz merak etmeyin, onlara da ayar vermeye devam edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın, sürekli tepelerindeyiz. Onların da yaşaması lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.